A polgármester lemondott a költségtérítésről

Brunner Mónika

20191021 Gyönk A képviselő testület öt tagja és a polgármester átvette a megbízólevelet Gyönkön Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

A legutóbbi tájékoztatás szerint egy igazolt koronavírussal fertőzött sincsen Gyönkön, a polgárok fegyelmezettségének köszönhetően. Szaka Gyula polgármester erről az önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán számolt be. Mindemellett több fontos dologra is felhívta a figyelmet.

Az egyik a kijárási korlátozások betartásáról szól: a lakóhely elhagyására vonatkozó kormányrendelet sem a házibuli tartását, sem pedig a „csak összejöttünk beszélgetni”-t nem fogadja el alapos indokként, és a rendelkezés jelenleg is érvényben van. A polgármester a közterületi alkoholfogyasztás tilalmát is hangsúlyozta, és ezzel kapcsolatban nyilvánosságra hozott egy áprilisban történt esetet.

Egy kisebb csoport megszegte a kijárási korlátozás és a közterületi alkoholfogyasztás tilalmát, amit helyi önkormányzati rendelet tilt. Rendőri intézkedés is történt.

Mint a jegyzőkönyvből kiderült, többen beszélgettek a helyi, bezárt vendéglátó egységgel szemben található Sportpálya lépcsőjénél, egy-egy doboz sört fogyasztva. Nem tudták megindokolni, hogy miért hagyták el a lakóhelyüket, illetve a tartózkodási helyüket. Továbbá a meghatározott másfél méteres távolságot sem tartották be egymással szemben. A feljelentésből kiderül, hogy az egyikük nyugdíjas. A csoporttagok ellen két szabálysértési eljárás indult.

Szaka Gyula tanulságul, anonimizálva töltötte fel a hőgyészi rendőrőrs feljelentését. Arról is írt, hogy a fegyelmezetlen emberek mindenki egészségét veszélyeztetik. Ám ezzel az esettel együtt is úgy ítélte meg még a múlt héten, hogy a városban egyelőre nincs olyan speciális helyzet, amely indokolná a kijárási korlátozás szabályainak helyi szigorítását.

Hogy hozzájáruljon a város védekezéséhez, a polgármester a koronavírus veszélyhelyzet elmúltáig lemondott az őt megillető költségtérítésről. A lakosságot pedig az önkormányzati intézkedések maradéktalan betartására, betartatására kérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában