patikák

2020.04.05. 15:15

Akad, aki még most is tolakodik

Wessely Gábor

Forrás: Shutterstock

Ahogy mindenütt, úgy Tolnán is akadozott a szájmaszk-ellátás a koronavírus megjelenését követően. Januárban még lehetett kapni a patikákban, aztán egy kis átmeneti hiány után ismét jött szállítmány, de akkor már limitálták a mennyiséget – egy vásárló ötöt vehetett –, s február végére ismét elfogyott a készlet. Most, mindennap várják, mert már van utánpótlás, csak még nem mindenhová érkezett meg.

– Az egészséges embernek nem szükséges a maszk – hívja fel a figyelmet Pilisi István, a Tilia gyógyszertár szakasszisztense. – Aki beteg, annak viszont kötelessége használni, hogy ne adja tovább a fertőzést.

Egyébként az áruhiányos időkben is kaptak ajánlatokat a patikák, de ezeket gusztustalannak nevezi a gyógyszerész. Száz darabot 45 ezer forint plusz áfáért szállítottak volna, ami a normál ár harmincszorosa. Még egy jelenségre kitér, arra, hogy egyesek képtelenek sorba állni. Tolakodnak, hogy megvehessék a maguk C-vitaminját és orrcseppjét, miközben mások (szívbetegek, cukorbetegek) az életmentő gyógyszereikre várnak.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában