Közel kilencszáz szájmaszkot varrtak a hőgyésziek

Mivel kereskedelmi forgalomban nem egyszerű hozzájutni a portékához, a megye számos településén indult be gőzerővel a szájmaszkok gyártása. Nincs ez másképp Hőgyészen sem.

Markovics Norbert

edf

Máté Szabolcs polgármester elmondta, a szükséges pamut anyagot és gumit egyaránt a falubeliek ajánlották fel, majd internetről letöltött minta alapján el is kezdték gyártani a védőfelszerelést. Pontos számot ugyan nem tudott mondani, de keddi becslése szerint kilencszáz darab készülhetett el, és az önkéntes munka folyamatos azóta is.

Mint összegezte, eddig a polgármesteri hivatal ügyintézői, a Hőgyészi Gyermekélelmezési Intézmény dolgozói és a közmunkások kaptak a felhalmozott készletből, illetve az Idősek Klubjának osztottak ki egy tekintélyes mennyiséget. Továbbra is várják azonban a segítségre szoruló hőgyésziek jelentkezését, akiknek nem csupán szájmaszkokat, de korlátozott mennyiségben fertőtlenítőszert is tud biztosítani az önkormányzat.

Borítókép: Máté Szabolcs a hőgyészi polgármesteri hivatalban, az asztalon a szájmaszkkészlet töredéke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában