önkormányzat

2020.04.24. 10:30

Meglepően sokan jelentkeztek önkéntesnek Kölesden

Budavári Kata

Forrás: kozeleti.hu

Meglepően sokan, tizenketten jelentkeztek önkéntesnek, mondja Greifenstein József, Kölesd polgármestere. Rájuk elsősorban azért van szükség, hogy segítsenek a falu hatvanöt éves kor feletti lakóinak, nekik bevásároljanak, gyógyszert váltsanak ki, postára menjenek. Mindegyikük mindig ugyanazt az egy-két idős embert látja el. A településvezető azt is elmondta, hogy az óvodában ügyeletet tartanak, és általában négy-öt kisgyerekre vigyáznak a nevelők.

Emellett az összes óvodásnak és iskolásnak, valamint annak a nyolcvan-kilencven idősnek, aki kérte, házhoz viszik az ebédet. Az ételkiszállításban két autóval az önkéntesek és az önkormányzat dolgozói vesznek részt.

Természetesen zárva van az integrált közösségi tér és a könyvtár, az itt dolgozók most más feladatokat látnak el. A polgármester tájékoztatása szerint az egyébként pezsgő kulturális élettel rendelkező községben sajnos a rendezvényeket nem tudják bepótolni.

A polgármester abban bízik, hamarosan visszatérhet minden a megszokott kerékvágásba, és akkor újra programokat szervezhetnek.

Nem kell lemondani viszont a fejlesztésekről, így például a művelődési ház külső tatarozásáról és az épület nyílászáróinak cseréjéről. A zsámbéki utca teljes aszfaltozásával megvárják, míg beköszönt a tartósan jó idő, és emellett hamarosan elindulhat a Kistormás és Kölesd közötti kerékpárút építése is. Ezzel kapcsolatban Greifenstein József elmondta, hogy a közbeszerzési eljárás már lezárult, apróságok vannak csupán vissza a beruházás előkészítéséből.

Borítóképünkön: A tavalyi szüreti felvonulás. Őszre remélhetőleg már helyreáll a megszokott rend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában