étkeztetés

2020.04.07. 09:30

Naponta egy meleg ebédet kínálnak

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Kisszékelyben hetven idős ember él, akiknek az önkormányzat a koronavírusjárvány-időszakban azt javasolja, vegyék igénybe a szociális étkeztetés lehetőségét. Az időseknek a napi egyszeri meleg étel adagonként ötszázötven forintba kerül, egy hónapban körülbelül tízezer forint kiadással jár. Edényekre sincs szükség, egyszer használatos tárolódobozban kapják meg az ebédet. Az étkezési lehetőséget mások is kérhetik, a vendégétkezés díja nyolcszáz forint adagonként.

Az önkormányzat azon van, hogy minden kisszékelyi idős emberrel folyamatos legyen a kapcsolattartás, ezt a célt szolgálja a falugondnoki szolgáltatás, amely továbbra is működik. A hatvanöt év felettieket arra kérik, mindenki nyilatkozzon arról, igényli ezt a szolgáltatást. Amennyiben igen, jelezze, mire van szüksége, például segítségnyújtásra a bevásárlásokhoz, gyógyszer kiváltására vagy étkeztetésre.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában