Térkép készült a szekszárdi piaci árusok helyéről

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Mint ismert, a szekszárdi termelői piac a koronavírus-járvány miatt március 18-tól határozatlan ideig zárva tart. Az önkormányzat az árusoknak biztonságos közterületi árusítóhelyeket kínál fel, és soron kívül közterület-használati engedélyeket ad ki a polgármesteri hivatal. Ezzel a megoldással elkerülhető a csoportosulás, és a vásárlásokat ezzel időben és területileg is szét lehet húzni. A legtöbb árus piacnapokon telepszik ki, de vannak eltérések.

Az egykori Skála áruháznál zöldséget, gyümölcsöt, tojást, palántát, befőttet és lekvárt lehet vásárolni. A Liszt Ferenc téren és a Szent István téren zöldséget, gyümölcsöt, palántát, virágot, méhészeti termékeket, füstölt árut és baromfihúst szerezhet be a vásárló. A Piac tér nyugati oldalán található parkolóban tojást, a Csatári üzletház keleti oldalánál palántát, virágot és fűszernövényt lehet venni, a Wesselényi utcai CBA-tól északra zöldséget és gyümölcsöt.

Adományszámla nyílt

Vállalkozói, lakossági valamint képviselői kezdeményezésre – a járvány elleni védekezés céljából – gyűjtőszámlát hozott létre a szekszárdi önkormányzat. A bankszámla költségeit a város a 2020. évi költségvetés terhére biztosítja. Az első adakozó Ács Rezső polgármester volt, aki kedden délelőtt 300 ezer forintot utalt át az adományszámlára.

Számlaszám: 11746005-15416566-11890001. Az utalás közleményében feltétlenül tüntesse fel: veszélyhelyzet-adomány.

Borítókép: Ács Rezső polgármester, kezében a térképpel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában