„Tolna109” koncepció a figyelem jegyében

Járvány van, számos kihívás éri ilyenkor a jól működő, csapatban dolgozó munkahelyi közösségeket. Így van ez a Tolna Megyei Önkormányzatnál is. Fehérvári Tamás közgyűlési elnököt kérdeztük, hogy milyen kihívásokkal szembesültek a veszélyhelyzet kapcsán.

Munkatársunktól

Fotó: Beküldött kép

Hogyan érintette a megyei önkormányzatot a járvány?

– Mint ahogy mindenkit, úgy a megyei önkormányzatot is erősen érintette – mondta Fehérvári Tamás –, hiszen a választásokat követően megalakult új közgyűlés költségvetést fogadott el, és terveket szőtt az elkövetkező öt évre, amelyek elé aztán akadályokat gördített a koronavírus-járvány kitörése.

Milyen programot fogalmaztak meg?

– „Tolna109” címen fogalmazódott meg egy koncepció, amely arról szól, hogy a jövőben valamennyi – szám szerint 109 – Tolnai megyei település fokozottabb figyelmet kap tőlünk. Rengeteg helyen új vezető került a települések élére, akiket – természetesen az eddig is regnáló polgármesterekkel együtt – szívesen felkerestünk volna személyesen, hogy az elkövetkező időszakra vonatkozó ötletekről beszélgessünk. Ugyanakkor a helyben működő gazdasági szereplőknek, civileknek, ifjúsági, vagy éppen vallási közösségeknek is kezet kívántunk nyújtani. Ám amíg újra meg nem foghatjuk egymás kezét, addig más módszerekkel kell élnünk.

Milyen aktuális feladatai vannak a megyének?

– Számos települési és megyei projekt, fejlesztés folyamatban van. Ezek projektmenedzsmenti munkáját végzik az illetékes kollégák, s az ehhez kapcsolódó jogi, pénzügyi feladatokat is el kell végezni. Ennek értelmében teljes állományban dolgozik a hivatal, jórészt otthoni munkavégzéssel.

Fehérvári Tamás, Tolna Megye Közgyűlésének elnöke üzeni: tartsunk ki! (Beküldött fotó)

Mit hozott a veszélyhelyzet a tervezett programok terén?

– Az érvényben lévő korlátozások és szabályok természetesen vonatkoznak ránk is. Számos, tavaszra tervezett rendezvény már elmaradt, illetve a közeljövőre tervezetteket nem tudjuk megtartani. A fiataloknak szóló értékhangolót illetve értékvetélkedőt sem lehet megrendezni, ahogy a hagyományosan júniusban tartandó „Vár a megye” – Tolna Megyei Értékek Napját sem. Bízunk abban, hogy partnereinkkel vagy éppen testvérmegyéinkkel mielőbb újra láthatjuk egymást.

A megye átadja idén a kitüntető díjait?

– A szeptember elsején esedékes Megyenapi Ünnepi Közgyűlés is szinte biztos, hogy másmilyen lesz idén. Azonban nem feledkezhetünk meg a megyéért munkálkodó emberekről és közösségekről, kiváltképp ilyen vészterhes időkben. Ezért a megyei kitüntető díjakat odaítéljük az arra legérdemesebbeknek, tisztelegve megyegyarapító és óvó tevékenységük előtt. Az elismerésre – úgy gondolom – idén is sokan rászolgálnak, akik ebben a krízisben aktív szerepet vállalnak.

Mit üzen a megye az embereknek?

– Elsősorban azt üzenjük mindenkinek, hogy maradjanak otthon és tartsanak ki. Rendkívül fontos, hogy kapcsolatban maradjunk, amire lehetőség van online módon (www.tolnamegye.hu, https://www.facebook.com/tolnamegyeionkormanyzat) vagy telefonon (74/505-606). Ennél is fontosabb, hogy tartsuk be a szabályokat egyénileg, és a járvány okozta helyzet kapcsán csak hiteles forrásokból (https://koronavirus.gov.hu/) tájékozódjunk. Óvnunk kell értékeinket, ezek közül az egészséget illetve kapcsolatokat emelném ki. S amíg újra meg nem foghatjuk egymás kezét, legyünk fegyelmezettek, kitartóak és bízzunk a gondviselésben! – tette hozzá Fehérvári Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában