fejlesztés

2020.04.18. 13:00

Új udvari játékokat kapott az óvoda

Brunner Mónika

Forrás: Beküldött kép

Tizenkét kültéri játékot telepítettek Tolnanémedi óvodájába, mintegy három és fél millió forint értékben, a Magyar Falu Programnak köszönhetően. Minderről Vígh László polgármester tájékoztatta lapunkat. A játékok fejlesztik a gyerekek mozgását, ügyességét, egyensúlyérzékét, koncentrációs képességét. Található köztük csúszdás torony, játszófaház, mókuskerék, lengőgerenda, mérleghinták, hinták.

– A kültéri játékok kiválasztását az óvoda vezetőjére, az óvónőkre bíztam, később azokat a kérésünknek megfelelő időpontban két nap alatt kitelepítették – mondta.

A megrendelést teljesítő cég munkatársai az uniós szabályoknak megfelelően helyezték el az új kültéri játékokat. A telepítés feltételeként az óvoda udvarán található régi, elavult játékokat már korábban eltávolították. Az egy héten át tartó munkálatokban önkéntesként vettek részt többen, köztük óvodai alkalmazottak, valamint a polgármester is. A tereprendezés után még negyven darab tuját is ültettek, amelyek költségét az önkormányzat állta. Az óvoda a simontornyai Vak Bottyán óvoda és bölcsőde tolnanémedi tagintézménye, jelenleg home office üzemmódban működik, azonban mivel három fő felett kötelező óvodai felügyeletet tartani, és azt a településen öt gyermeknek kérték, ezért a picik a jövő héttől már használhatják is a játékokat.

A kültéri játékokat készítő cégtől a helyi szülői munkaközösség korábban már rendelt, szintén az óvodai udvarba játékokat, azokat jótékonysági bevételből, adományokból összegyűlt összegekből finanszírozták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában