év végéig

2020.05.22. 15:30

A meglévő fúrt kutakra is be kell szerezni az engedélyt

Mauthner Ilona

2020.03.25. Gige Nem hagynak senkit sem ellátás és segítség nélkül a somogyi falvakban. Gigében három helyről érkezik az ebéd, a házi segítségnyújtók is több időst látogatnak napok óta. Maszkban, kesztyűben viszik a gyógyszert, az élelmiszert és ha kell még a kútból is húznak vizet. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap Képen: Szücs Sándorné

Forrás: MW

Fotó: Lang Róbert

Módosult a fúrt kutak bírságmentes engedélyezésére vonatkozó határidő, miután az Országgyűlés elfogadta az erre vonatkozó törvénymódosítási indítványt. A szabályozás szerint 2020. december 31-ig kaptak haladékot arra az érintettek, hogy a korábban fúrt kutak fennmaradási engedélyét beszerezzék.

A 90-es években nagy divat volt kutat fúratni a megyében, mert erről oldották meg a kertek locsolását, sőt bizonyos esetekben az állatok itatását is, és van, ahol ellátja a háztartást is, így valószínűsíthető, hogy legalább minden harmadik háztartásban lehet ilyen kút vidéken. A jelenleg érvényes szabályozás szerint valamennyi kutat engedélyeztetni köteles az építője. Fennmaradási engedélyköteles továbbá minden olyan kút, amely korábban engedély nélkül épült, vagy a létesítési engedélyt ugyan megkapta, de a tervektől eltérő műszaki tartalommal és paraméterekkel valósult meg végül.

A Parlament honlapján olvasható, hogy az Országgyűlés elfogadta azt a törvényjavaslatot, mely tartalmazza az erre vonatkozó módosítást is.

Címkék#fúrt kutak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában