A rászoruló családoknál is segíti már számítógép a távoktatást

Wessely Gábor

Forrás: Beküldött kép

Kéty életét egyelőre nem zavarta meg a járvány. A település polgármestere, Gödrei Zoltán tájékoztatása szerint megfelelő tartalékokkal rendelkezik a falu, így a költségvetés módosítására nem volt szükség. A gépjárműadó egy részét ugyan elvonja az állam, de ez sem nehezíti meg a kétyiek életét. Sőt, most fejeztek be egy ötmilliós beruházást, melynek során a temetőn belüli utakat korszerűsítették.

Fertőzöttről nem tudnak a településen, önkéntes karantént vállalók voltak néhányan.

– Mindenkit ismerek a faluban – mondja a polgármester –, tudom, hogy kik a rászorulók, s azoknak egyszeri támogatást adtunk. Ahol például mindkét szülő elveszítette a munkáját, s van 2-3 gyerek, ott persze, hogy segítünk. De észnél kell lenni, mert a túlzott adakozás visszaélésekhez vezethet. Jó példaként említhetem azt a fiatalembert, aki kapott segélyt, aztán azt mondta, hogy ő nem szeret ingyen élni, adjon neki valami munkát az önkormányzat. S most itt van a kaszás brigádunkban.

Jó gazda módjára gondoskodik a helybeliekről Gödrei Zoltán. Húsvét előtt egy felajánlásból származó 280 tojást osztatott ki a rászorulóknak. S amikor bejött az online oktatás, két szegény sorsú család jutott számítógéphez az önkormányzat jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában