fejlesztés

2020.05.05. 18:10

Elkezdődik a Generációk parkjának építése Szekszárdon

Budavári Kata

2020.05.05 Szekszárd, Szekszárdon Ács Rezső átadta az újonnan épülő Energia Park területét a kivitelezőnek T-build Kft.-nek. Tamás István (T-build kft) és Ács Rezső fogja a tervrajzot. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Elkezdődik a Barátság utcában a Generációk parkjának kivitelezése Szekszárdon. Ács Rezső, a város polgármestere szerint ez a beruházás a családok és a város jövője miatt a kiemelt fejlesztések közé tartozik. Elmondása szerint a projekt előkészítése 2018 júniusában indult, de már ezelőtt is egyeztettek a lakossággal, ezt követően pedig még háromszor tartottak fórumot, a javaslatokat pedig igyekeztek beépíteni a tervbe. Ezen túl plakátokon hívták fel a környéken élők figyelmét arra, milyen létesítmény épül hamarosan a közelükben.

Ahhoz, hogy idáig is el lehessen jutni, létre kellett hozni a civileket és vállalkozókat is tömörítő helyi akciócsoportot, amely a helyszínre és a megvalósuló elemekre egyaránt javaslatot tett. A polgármester tájékoztatása szerint egy katalógusból a lakók is választhattak, milyen játékok kerüljenek a parkba.

Ács Rezső elmondta, más forrásól további huszonhat autó leállítására alkalmas parkolót szeretnének kialakítani, ehhez az engedélyes tervvel már rendelkezik a város.

A huszonegyedik századi, ultramodern játszótér a legkisebbektől a legidősebbekig mindenkinek kikapcsolódási lehetőséget jelent, és összesen száznegyvenmillió forintba kerül. Ennek nagy része TOP pályázatos pénz, de a Süli János miniszter által ajánlott forrást szintén igénybe veszi a város, valamint a gazdasági bizottság döntése értelmében 8,6 millió forint önrészt is a projektre fordít az önkormányzat. Ez azt jelenti a polgármester szerint, hogy a közgyűlés egy fős többsége támogatja a beruházást.

Kiderült, többletforrás is van, ebből a Szőlőhegyen készül egy kisebb játszótér.

A Generációk parkjának kivitelezését helyi cég, a T-Build Kft. végzi. Vezetője, Tamás István elmondta, kisebb és nagyobb gyerekeknek egyaránt épül itt játszótér, lesz egy fitnesz rész, mezítlábas sétány, gumi ütésvédő talaj ugróiskolával, a nagyobbaknak csúszdás óriástorony. Fedett teraszt is kialakítanak ülőhelyekkel, valamint mosdót pelenkázóval. Emellett rengeteg növényt, fát telepítenek.

Ács Rezső mindehhez azt is hozzátette, a Generációk parkja az energiaparkhoz hasonlóan aktív pontja lehet a városnak. A kivitelezés várhatóan hat hónapot vesz igénybe, így ősz végére elkészülhet az új létesítmény.

Borítóképünkön: Tamás István (balról) és Ács Rezső a tervet is bemutatta az újságíróknak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában