Emlékfával tisztelegnek Hőgyészen

Máté Szabolcs polgármester mondott köszönetet a hőgyészi önkormányzat nevében azoknak, akik a járvány elleni védekezés első szakaszában hősiesen helytálltak.

Markovics Norbert

edf

Fotó: Markovics Norbert

Pénteken kora délutánra hirdették meg az ünnepélyes tiszteletadást és emlékfaállítást a központi buszmegálló melletti zöldterületre. A verőfényes napsütésben nagyjából ötvenen jöttek el az eseményre. Máté Szabolcs rövid beszédében méltatta az egészségügyben dolgozókat, mentősöket, postásokat, bolti eladókat, a közétkeztetésben dolgozókat, rendőröket, pedagógusokat, közfoglalkoztatottakat és az idősotthonok dolgozóit.

Máté Szabolcs polgármester (középen) mondott ünnepi beszédet (Fotó: Markovics Norbert)

Kiemelte továbbá azokat, akik felajánlásaikkal segítették a vírus elleni védekezést (albán pékség, kínai üzlet, Településünk Jövőjéért Egyesület). Külön köszönetet mondott az önkénteseknek, akik több mint kétezer szájmaszkot varrtak, s nem feledkezett meg azokról sem, akik vállalták a csomagok házhoz szállítását, a mindennapi ügyintézést és bevásárlást a falubeli idősek számára.

A kerítés a facsemete körül Makrai Béla munkája (Fotó: M. N.)

Zárásképp a jelenlévők piros szívekkel díszítették fel a facsemetét körülölelő kerítést, majd öt másodperces, hangos dudaszóval fejezték ki hálájukat azoknak, akik a koronavírus-járvány idején összefogtak, Hőgyészért dolgoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában