hangyák

2020.05.04. 15:30

Kezdődik a harc a hangyákkal

Címkék#hangyák

Mauthner Ilona

Forrás: Shutterstock

Alig akad olyan családi ház, vagy lakótelepi lakás, ahol időről időre ne okozna problémát a hangyák inváziója. Ez történt Szekszárd központjában, az egyik emeletes ház lakásaiban is, ahol immár visszatérő „vendégek” a kellemetlen rovarok.

– Az ember azt hinné, hogy megszabadult tőlük egy életre, amikor végre eltűntek a konyhából, eltelt pár hónap, és kezdődött minden elölről – panaszolta olvasónk. Belemásznak a cukortartóba, sóba, ott vannak a polcokon. Már mindenfajta házi praktikát – sütőport szórni rájuk, citromkarikát helyezni az útjukba, fahéjat szórni – kipróbáltam, de eddig egyik sem hozta a várt eredményt.

Az általunk megkérdezett szakember elmondta, a hangyák rendkívül érzékenyek a szagokra. Ezért szokták ajánlani a fahéjat, sütőport. Egyes kontakt hatású irtószereket a szaguk miatt könnyedén elkerülnek. Másrészt az, hogy a vonulási útjukat elzárják, nem jelenti azt, hogy nem fognak máshol próbálkozni. Bizonyos esetben tapasztalhatjuk, hogy a házi „hangyairtó” hatására a hangyák átmenetileg visszavonulót fújnak, de ez sok esetben csak néhány napig tart.

A házilagos hangyairtásra nem érdemes 1-2 napnál többet szánni (hangyairtó készítmények esetében egy hetet). Ha ezek nem segítenek, érdemes szakemberhez fordulni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában