beruházás

2020.05.20. 15:30

Kölesd és Kistormás között hamarosan megépül a kerékpárút

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Kerékpárút is összeköti hamarosan Kölesdet és Kistormást. A két helység konzorciumban pályázott a fenntartható települési közlekedésfejlesztésre és vissza nem térítendő, 203 millió forint támogatást nyert. A beruházás a tervek szerint még idén megvalósul.

A 2018-as szerződéskötés és a szükséges egyéb előkészítés után most érkezett el a kivitelezési szakasz.

Ennek első állomásaként tegnap ünnepélyesen átadták az építési munkaterületet. Greifenstein József kölesdi polgármester köszöntötte a résztvevőket, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét, Orbán Attila megyei közgyűlési alelnököt, dr. Baranyai Eszter főjegyzőt és Becze Attila tervezőt.

Potápi Árpád János beszédében aláhúzta, hogy a 2143 méter hosszú szakasz biztonságos kerékpáros közlekedést tesz lehetővé, segíti az iskolába járást is. Idővel része lehet a megyei, illetve az országos hálózatnak is. Orbán Attila arra mutatott rá, hogy a kistelepülések is joggal igénylik az eddig főleg a városokban rendelkezésre álló szolgáltatásokat. Egy ilyen igény megvalósulása a kölesdi kerékpárút is.

Borítókép: Potápi Árpád János (jobbról) köszöntötte a vendégeket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában