sportközpont

2020.05.05. 17:30

Leváltatnák az igazgatót a Szekszárdi Városvédők

A Szekszárdi Városvédők leváltatnák a Szekszárdi Sportközpont Nkft. új ügyvezetőjét. Úgy gondolják, a közgyűlés ÉSZ tagokból álló gazdasági-, valamint sportbizottsága nem a legmegfelelőbb személyt választotta ki a posztra.

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

Szabó Balázs, a Szekszárdi Városvédők elnöke szerint azok, akik elfogadták Malomsoki Krisztián pályázatát, még a látszatát sem kívánták kelteni annak, hogy fair döntést hoznak. Mint elmondta, hiába kérték Faragó Zsolttól, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. felügyelőbizottságának vezetőjétől az új ügyvezető pályázatának nyilvánosságra hozatalát, ez nem történt meg. Szabó Balázs ugyanakkor keddi sajtótájékoztatóján kezében tartotta annak másolatát. Annyit árult el az irat megszerzéséről, hogy nem önkormányzati képviselőtől vagy polgármesteri hivatalban dolgozó munkatárstól származik az ő példánya.

A civil vezető a pályázattal kapcsolatban kiemelte, hogy sok benne a szerkesztési, stilisztikai és helyesírási hiba, ilyet egy intézmény igazgatója nem adhat be. Malomsoki Krisztián azt írja, üzleti szinten levelezik franciául és lengyelül, ám nyelvvizsga bizonyítvány másolatot nem csatolt. A Városvédők elnöke a pályázat minőségére és arra az eljárásra sem talált szavakat, amellyel a szekszárdi és környékbeli aspiránsokat szerinte a közgyűlés ÉSZ frakciója az orruknál fogva vezette, és elhitette velük, hogy ebben a látszólag nyílt versengésben van keresnivalójuk. – Felszólítjuk a sportközpont felügyelőbizottságát, hogy tegye meg a megfelelő lépéseket, és kerüljön olyan szakember az Nkft. élére, aki oda való – fogalmazott Szabó Balázs. Hozzáfűzte, hogy a Szekszárdi Városvédők sok támadást kapnak a Facebookon, és nagyon úgy tűnik, hogy az ÉSZ továbbra is kampány üzemmódban működik azon a platformon.

Megkerestük a Szekszárdi Sportközpont Nkft. új ügyvezetőjét, Malomsoki Krisztiánt is, hogy elmondja észrevételeit a sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban, ő azonban azt mondta, nem szeretne reagálni.

Faragó Zsolt, a sportközpont felügyelőbizottságának vezetője, a közgyűlés ÉSZ frakciójának tagja arról írt egy facebook bejegyzésében, hogy a sportközpont még a korábbi ügyvezető, Csillag Balázs idején 10,4 millió forintért vásárolta meg Pakstól azt a mobil lelátót, amelyet tudomása szerint ingyen adott az atomváros. Ezzel kapcsolatban Szabó Balázs elmondta, megkeresték Csillag Balázst és a Paksi SE-t is. Kiderült, a felújításra szoruló székeket és állványzatot a sportegyesülettől egy vállalkozás vette meg, s attól vásárolta meg piaci áron a rendbehozott lelátót a szekszárdi sportközpont Csillag Balázs közlése szerint. Szabó Balázs hozzátette, tudomása szerint az ÉSZ érintett képviselői jogtalan vizsgálatba kezdtek, sorra hallgatják meg a sportközpont alkalmazottait ahelyett, hogy egy erre hivatott bizottság felállítását kezdeményeznék, amelybe demokratikus módon minden közgyűlési frakció delegálhatna tagokat.

Szabó Balázs arról is beszélt, hogy amikor ő képviselőként tevékenykedett Szekszárdon, például a teniszpálya ügyét nem facebook posztokkal igyekezett megoldani, hanem jogi útra terelte az ügyet. Véleménye szerint egy képviselőnek nem üres szavakkal kell bizonygatnia igazát, hanem tényekre alapozva tettekkel köteles képviselni a közösséget.

Borítóképünkön: Szabó Balázs a sportcsarnok előtt tartotta meg sajtótájékoztatóját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában