Szekszárdi Városvédők

2020.05.27. 15:12

Szeretnék tudni, hogy ki, mennyi pakkot kapott

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Az Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) szekszárdi közgyűlési frakciója nem képes kampányüzemmódból átváltani a munkás hétköznapokra, és a városért dolgozni. Ezt a megállapítást Szabó Balázs, a Szekszárdi Városvédők elnöke tette, aki, mint fogalmazott, sajnálatos módon kénytelen volt ismét sajtótájékoztatót tartani. Körülbelül hatvanan keresték meg ugyanis a városvédőket azzal, hogy ugyan beletartoznak a szekszárdi önkormányzat szociális ellátó rendszerébe, mégsem kaptak abból a közel ezer csomagból, amelyet a város adományozott a rászorulóknak a veszélyhelyzet kezdetén.

A tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodószert tartalmazó pakkok kiosztását az ÉSZ frakció tagjai vállalták, ám Szabó Balázs tudomása szerint ezt a tevékenységet nem szabályosan végezték. Épp ezért közérdekű adatigényléssel fordultak dr. Molnár Kata jegyzőhöz. Szeretnék tudni, ki és mennyi csomagot kapott, úgy értesültek ugyanis, előfordult, hogy az ÉSZ képviselői egy valakinek hármat-négyet is átadtak, holott egy embernek csak egy járt, és előfordult, hogy az utcán az ÉSZ képviselője szerint szegénynek tűnő járókelő kezébe nyomta az adományt.

Szabó Balázs szerint ráadásul elvileg első körben azoknak kellett volna kiosztani a segélycsomagot, akik részei a városi szociális hálónak, ez körülbelül hétszáz városlakót jelent. Csakhogy közülük nem mindenki kapta meg a járandóságát. Az átadást, átvételt is szigorú szabályok kötik, az átadónak és az átvevőnek is aláírásával kell hitelesítenie az aktust. Ha van aláíróív, abból minden kiderül, ha nincs, akkor az nagy baj a városvédők elnöke szerint.

Megkerestük Zaják Rita ÉSZ-es képviselőt, a közgyűlés szociális bizottságának elnökét, aki elmondta, jelenleg épp annak a listának az ellenőrzése zajlik, amely a csomagot átvevők névsorát tartalmazza, és valószínűleg újra lesz adományosztás. Aláírás valóban nem volt a veszélyhelyzeti higiénés szabályok miatt. Hozzá is érkezett jelzés arról, hogy azok közül, akiknek járt volna, nem mindenki vett át pakkot, de többeket nem lehetett elérni, vagy nem voltak otthon vagy elköltöztek, esetleg nem is volt címük. Van olyan háztartás, ahol nem egy embernek járt adomány, ezért tűnhetett úgy, hogy egy valaki több csomagot kapott.

Borítóképünkön: Szabó Balázs, a Szekszárdi Városvédők elnöke a sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában