sajtótájékoztató

2020.05.15. 14:21

Szó volt az új uszodáról, a piaci árusokról, a strandról és a sportközpont ügyvezetőjéről

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Az új szekszárdi uszoda szeptember 30-ig elkészülhet, derült ki Máté Péter pénteki sajtótájékoztatóján. A szekszárdi közgyűlés Fidesz frakciója kedden ülésezett, vezetője az ezen elhangzottakat összegezte. Elmondta, hogy a polgármester és a kivitelező aláírta az uszoda építéséről szóló szerződés módosítását. Hozzátette, ezt már februárban meg kellett volna tenni, ám az ÉSZ frakció mindenféle kifogással élt. Ha a kivitelező tartja az új határidőt, a források nem vesznek el.

Máté Péter beszélt a szekszárdi piac szombati újranyitásáról is. Azon árusok közül, akik eddig a városban máshol kínálták portékájukat, többen kérdezték tőle, hogy az eddig befizetett közterület foglalási díjat visszakapják-e. A válasz igen, időarányosan visszajár a pénz, de csak akkor, ha a közterület foglalás megszüntetését bejelentik. Ezt a tevékenységet egyébként nem muszáj befejezni, a piaci és a közterületi árusítás párhuzamosan is lehetséges.

A harmadik téma a sajtótájékoztatón a családbarát strand- és élményfürdő állapota és annak megnyitása volt. Máté Péter a médiában látottakra hagyatkozva azt mondta, szörnyű rombolás látszik a létesítményben. Úgy tűnik, mintha hozzá nem értő módon látott volna neki valaki a javítási munkáknak, nagyobb pusztítást végezve, mint az indokolt lett volna. A frakcióvezető nyaranta rendszeresen jár fürdeni a strandra, utoljára nyár végén volt kint. Akkor sem volt minden hibátlan, a fürdő megléte óta az összes évben kellett kisebb mérvű renoválást végezni. Ám most megdöbbentette, hogy több, mint százmillióba kerülne a munka, ráadásul hosszú időbe, valamint az is, hogy csupán csak most, májusban kezdődik a felkészülés a szezonra. Máté Péter elmondása szerint a létesítmény állapotáért, a nem időben kezdett felújításért a sportközpont vezetője, Malomsoki Krisztián felelőssé tehető, akivel tudomásuk szerint Ács Rezső polgármester sem tud együtt dolgozni. Ezért azt kérik a városvezetőtől, mentse fel Malomsokit még próbaideje alatt, és nevezzen ki helyi kötődésű ügyvezetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában