Tortával lepte meg az egészségügyi dolgozókat

Hanol Erzsébet

Forrás: Beküldött kép

„Tarts ki Magyarország!” fantázianéven alkotott tortát Sitkei Balázs, a paksi Stella cukrászda üzletvezetője. A különleges desszerttel nemcsak a vendégeik találkozhatnak, hiszen nemrégiben a budapesti Szent László Kórház dolgozóinak is kedveskedett vele.

A fiatal cukrászmester elmondta, hogy korábban kezelték az intézményben, és azóta jó kapcsolatot ápol több orvossal. Ezért, illetve a kórház koronavírussal fertőzött betegek kezelésében betöltött központi szerepe okán döntött úgy, hogy meglepi az ott tevékenykedőket a tortával. Mint mondta, a desszertet átvevő doktornő megkönnyezte a gesztust, az édességnek nagyon örültek a kollégák, a visszajelzések alapján pedig ízlett nekik az eper-vanília-pisztácia ízesítésű desszert. Ez az ízkombináció eredményezi a torta piros-fehér-zöld színét, amely megjelenik a szeleteken.

Sitkei Balázs elmondta, hogy a karanténidőszak első heteiben tapasztalt elkeseredés után rájött, hogy most van idő gondolkodni és akár maradandót alkotni.

A „Tarts ki Magyarország!” első változatát egy barátja születésnapjára készítette el. Látva a tortaszeleteken megjelenő nemzeti színeket, úgy vélte, ez üzenetértékű, és a desszert később is a járványidőszakban nyújtott helytállásra, az összefogásra emlékeztetheti a vendégeket. A cukrászmester hozzátette, hogy nagy a kereslet a sütemény iránt, amelyet az enyhítéseknek köszönhetően már a cukrászda teraszán is el lehet fogyasztani. Az elmúlt hetekben egyébként a webshopon keresztül házhoz szállítással teljesítették a megrendeléseket, amelyre nagy igény mutatkozott.

Borítóképünkön: Sitkei Balázs az édességekkel a Szent László kórház előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában