aratónap

2020.06.28. 18:16

A hagyományőrzők nyerték az aratást

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

A hazai csapat győzelmét hozta a szombati aratónap Bogyiszlón, ugyanis a falu hagyományőrző egyesülete végzett az élen. A második helyet a Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társas Kör egyik csapata szerezte meg, a vajdasági Törökfaluból érkezett Örökzöldek lettek a harmadikok, míg az erdélyi csíkcsicsóiak különdíjat kaptak. Képviseltette még magát egy völgységi csapat és a bukovinai székelyek is, így összesen nyolc arató brigád látott munkának a Nagyszögnek nevezett területen.

Hagyomány, hogy ide a tájházból csónakokkal indulnak a csapatok, átevezve a Bogyiszlói Holt-Dunán. Az aratás helyszínén Dancs Edina református lelkész tartott áhítatot, aztán megterítettek az aratók a kiadós reggelihez. A Szabadi Mihály, Németh József és Balla Imre alkotta zsűri ezt is értékelte, nem csak a munka minőségét. Nótázásban sem volt hiány, a muzsikaszóról a Bogyiszlói Zenekar gondoskodott.

 

Délután tizenhat nevező részvételével halfőző versennyel folytatódott a program a Holt-Duna partján, majd bál zárta a napot.

[embed]]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában