A hangszeres tábor biztosan elmarad Iregszemcsén

A két napközis tábort várhatóan megtartják, a hangszeres viszont elmarad Iregszemcsén.

Brunner Mónika

Forrás: Beküldött kép

A járványveszély miatt komoly szabályok betartása mellett lehet csak megszervezni, ezért még mérlegelnek, de várhatóan megtartja két napközis táborát az iregszemcsei Bartók Béla Művelődési Ház. Erről Dobos Andrea intézményvezető tájékoztatta lapunkat. Az utolsó csoportos eseményük március tizennegyedikén egy tutyikötő tanfolyam zárása volt. A március tizenötödikei rendezvényt már nem tartották meg, valamint elmaradtak gyereknek szóló előadások, nagy rendezvények, a majális és négy bál is.

Az intézmény négy munkatársa azonban mindvégig az épületben dolgozott, és dolgozik most is. Takarítottak, padlószőnyegeztek, átrendeztek, fertőtlenítettek, összeállították az önkormányzat kétszáz szociális csomagját, szörpöket főztek az őszi termékbörzékre, és nagy mennyiségű pálcát tekertek újságokból a kézműves táborra a papírfonás technikájának elsajátításához. Kiderült, az intézmény üressé vált nagyterme megfelelő a közfoglalkoztatásban nevelt virágpalánták szétültetésére. A belső udvaron az épület falához faszerkezetes féltető épült alapítványuk kemenceflottájához, és közösségi terükre sövényt telepített az önkormányzat kertészetben dolgozó csapata. A kulturális kínálatot online tették közzé a művelődési ház közösségi oldalán, és virtuális közösségi akciókat szerveztek az odalátogatóknak. Csoportjaik sem maradtak foglalkozás nélkül, a mazsorettek például oktatóvideókon keresztül gyakorolhattak.

– A járványveszélyben kicsit univerzális háziasszonyokká is váltunk. Már a kezdetekkor ötszáz maszkot varrtunk. Csatlakoztak hozzánk a településen élő asszonyok és a helyi szakiskola varrodájának munkatársai is. Közös erővel összesen több mint kétezer darabot készítettünk. Így a települések között elsőként tudtuk kötelezővé tenni a községben a maszk hordását intézményekben, boltokban, utcán – mondta Dobos Andrea, aki egyben önkormányzati képviselő is.

Borítóképünkön: Jelentős felújítási munkákat végeztek a művelődési házon az elmúlt hónapokban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában