tamási önkormányzat

2020.06.16. 09:30

A lakosok felelőssége is a tiszta közterület

Brunner Mónika

Közmunkások

Forrás: Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

A tamási önkormányzat a közterületek rendszeres tisztán tartásáról, a zöldterületek, parkok fenntartásáról egyrészt a Polgármesteri Hivatal útján, másrészt az érintett ingatlantulajdonosok bevonásával gondoskodik. Erről tájékoztatták a lakosokat a város hivatalos oldalán.

Részletezték az ingatlantulajdonosok feladatait is. Ezek a lakótelepek tömbházait körülvevő közparkok kivételével az ingatlan előtti járdaszakasz, járda melletti zöldsávnál az úttestig terjedő terület, a járdaszakasz előtti árok és műtárgyai tisztán tartása, kaszálása, a fű nyírása, télen a hó elkotrása, a síkos járdaszakasz felszórása, portalanítás, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó hulladék eltávolítása. A tulajdonos ezt az ingatlan határvonalától legfeljebb tíz méteres távolságban köteles teljesíteni, gondoskodni az ingatlanok tisztán tartásáról, az összegyűjtött zöldhulladék elszállításáról, szállíttatásáról. Ha a felszólítás ellenére ezeknek nem tesz eleget, a szükséges munkálatokat az önkormányzat a tulajdonos költségére elvégeztetheti.

Ismertették továbbá, hogy a közterületen elhelyezett műtárgyakat, padokat, reklámhordozókat, az oda ültetett fákat, növényeket rongálni, beszennyezni, elhelyezési vagy telepítési helyükről elvinni tilos. Épületeken, építményeken élő növényeken hirdetmények, plakátok elhelyezése, felragasztása szintén tilos, ahogy az eldugulás vagy rongálódás okozására alkalmas anyagokat a közcsatornába, annak víznyelő aknájába szórni, önteni vagy bevezetni, szennyvizet közterületre kivezetni, kiönteni, zöld közterületen járművet mosni. A zöldhulladékot és az építési munkák során kitermelt földet árkokba nem lehet elhelyezni, mert gátolja a csapadékvíz-elvezetést.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában