fejlesztés

2020.06.24. 18:30

Egy minibölcsődére pályáznak Hőgyészen

Az önkormányzat egy minibölcsőde létrehozására, mintegy hetvenmillió forintra pályázott.

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

– Tolna megyében mi vagyunk az egyetlen település, amely ebben az évben pályázott minibölcsőde létrehozására. Ezzel is szeretnénk helyben tartani a fiatalokat, hogy ne hagyják el községünket. Kedvező elbírálás esetén három új munkahelyet is teremtünk – ismertette lapunknak Máté Szabolcs polgármester.

Hozzátette, a Magyar Falu Program keretében hamarosan elkezdődik a tavaly elnyert óvodafejlesztési pályázatuk beruházása, amelyet még a település előző vezetése nyújtott be. Az óvoda alsó épületének tetőcseréje, a homlokzat teljes szigetelése valósul majd meg, a pályázat szekrények beszerzését is tartalmazza.

Mint ismert, a település legfontosabb beruházása a kézilabdacsarnok létesítése. A tervezőknek október végéig kell átadniuk a kiviteli terveket. A közbeszerzési eljárással kiválasztott vállalkozó várhatóan jövő év elején kezdheti meg a csarnok építését, amelyre másfél év áll a rendelkezésére. Ennek végső költsége meghaladhatja az egymilliárd forintot. Szintén kiemelt beruházás a már évtizedek óta komoly problémát okozó csapadékvíz elvezetése az Ady Endre utcában, melyre a tavalyi évben pályáztak, és annak elbírálása heteken belül megtörténik.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában