ünnepélyes átadó

2020.06.25. 20:00

Felújítva fogadja lakóit a Váraljai Ifjúsági Tábor

Megrendezni sem lehetett volna jobban a felújított Váraljai Ifjúsági Tábor átadását. Ugyanis a ma délutáni, ünnepélyes eseményen iskolások ott tartózkodó csoportja is nyugtázhatta, hogy a beruházás kényelmes, komfortos és korszerű körülményeket eredményezett.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Ünnepélyes keretek közt zajlott le csütörtökön a felújított Váraljai Ifjúsági Tábor átadása. A Bonyhád város tulajdonát képező létesítmény negyven éve épült meg. Az önkormányzat 2017 szeptemberéig kisebb munkákkal tartotta karban. Ugyanebben az évben egy TOP-os pályázaton a város közel 331 millió forint állami támogatást nyert az átfogó fejlesztésére.

A hamarosan megkezdett beruházás látványos eredményt hozott. „Igazi kis gyöngyszem lett a Váraljai Ifjúsági Táborból. Új játszótér, hangulatos faházikók padokkal, szépen nyírt fű és sok-sok zöld fa mindenhol” – tudósított lapunk munkatársa 2018 júniusában az ökoturisztikai látogatóközpont átadásakor. Ekkor létesültek a játszóterek, a kültéri főző- és étkezőhelyek. A parkerdei horgásztó melletti, száz négyzetméteres fogadótér padokkal és asztalokkal ellátott esőbeállókkal, tűzrakóhelyekkel is gyarapodott. Ebben az első ütemben a tizenkét szállásegységből háromban tizenkét férőhelyes, színvonalas, egész évben használható bakancsos házak készültek.

– Idén, a második lépcsőfokban további hat vendégház újult meg saját forrásból, harmincmillió forint ráfordítással – nyilatkozta Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere. – A tetőszerkezettől a homlokzati vakoláson és a nyílászárók cseréjén át a gépészetig, valamint a táborozást késő őszig lehetővé tevő fűtési rendszer kialakításáig, számos munkafolyamat valósult meg. Mindezeken túl közel hét és félmillió forintot költöttünk a bútorzat rendbetételére és eszközbeszerzésre. Így biztosítva azt, hogy a tábor még komfortosabbá váljon nemcsak a fiatalok, hanem a felnőtt túrázók számára is.

A létesítmény átadásakor Filóné Ferencz Ibolya, Köllő Roland, az üzemeltetést végző Bonyhádi Sportcentrum igazgatója, valamint Köhler János, a kivitelező K-PLAN Építő Kft. ügyvezetője vágta át a nemzetiszín szalagot. A számos érdeklődő, köztük a bonyhádi önkormányzat megjelent képviselői mellett egy csapatnyi, már táborozó gyermek is részese volt a rendezvénynek. Valamennyien elismeréssel nyugtázták, hogy a helyszín kényelmes, praktikus, jól felszerelt, a kor igényeinek mindenben megfelel.

Ideális hely a kikapcsolódásra

A Bonyhádi Sportcentrum honlapján ismertetés található a táborról. „A Bonyhád Város Önkormányzata tulajdonában álló Ifjúsági Tábor 1978-ban épült Váralja község külterületi részén, a Váraljai Parkerdő határában. A Mecsek keleti részén fekvő, festői szépségű, nagy kiterjedésű erdővel körülölelt, mintegy három hektár nagyságú táborterület ideális kikapcsolódási lehetőséget nyújthat általános iskolai kirándulások és táborok, baráti társaságok, civil- és sportszervezetek részére. (...) Az intézményünk célja, hogy minden évben, tervszerűen, a városi költségvetésbe beépítve, újabb felújításokkal eljuthatunk oda, hogy a tábor földrajzi lehetőségeit kihasználva fel tudjuk venni a versenyt a piaci vetélytárs vállalkozásokkal.”

Borítókép: Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere táborozó gyerekek körében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában