fejlesztések

2020.06.11. 18:10

Kész az óvoda udvara, zajlik az útfelújítás

Budavári Kata

Fotó: Shutterstock

Elkészült az óvoda udvara Závodon. Mint azt László Attila polgármestertől megtudtuk, közel ötmillió forint értékben szerezhetett be az önkormányzat udvari játékokat a Magyar Falu Program segítségével. A tag­intézménybe rendszeresen jár gyógytornász fejlesztő foglalkozásokat tartani, a nyolc játék kiválasztásában ő segített. Ezek között van babaház, mászókás és váras csúszda.

Ezek a fejlesztő foglalkozások, akárcsak az ovi foci, újraindultak a tagintézményben, a závodi óvoda jelenleg majdnem teljes létszámmal működik, és nyáron nem is lesz leállás. Szintén elkezdődtek a pingpong edzések a faluban és a zumba, amelyre a környező településekről is járnak lányok, asszonyok.

Befejeződött a temető és ravatalozó felújítása, amelyre az egységes településkép kialakítását támogató pályázattal szerzett támogatást Závod. Mint arról már beszámoltunk, a ravatalozót belül teljesen átalakították, új az elektromos hálózat, és van már mosdó, valamint működnek az új kutak is. A temető északi oldalán szép kerítés készült. Ennek folytatását a továbbiakban valószínűleg önerőből oldja meg az önkormányzat. A Pécsi Egyházmegye szintén a feszületet újíttatja fel és körülötte parkosít.

Elkezdődött Závodon a település belterületi útjainak felújítása. A Petőfi út kétharmadát, a Dózsa utcát, a Zrínyi út elejét, a Berzsenyi utca első harmadát, és az Új utcát a Berzsenyi út kereszteződéséig érinti a beruházás. A tervek szerint az első lépés a padkanyesés, ezt követi a kátyúzás, a felület töltés-egyenesítés, a gépi aszfaltozás, majd a szórt útpadka kialakítása. Az érintett utcák felújítása a felsorolás szerinti sorrendben történik. Az aszfaltbedolgozáskor időszakos útlezárásokra kell számítani, melyek a közlekedésben fenn­akadást okozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában