építés

2020.06.19. 15:30

Készül a község „álomóvodája”

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock

Tegnap, azaz csütörtökön elkezdődtek a település óvodájának felújítási munkálatai, adott tájékoztatást Tolnanémedi polgármestere, Vígh László.

– A beruházás a nyertes energetikai pályázatunknak köszönhetően valósul meg, ám mivel ez nem érintette az óvoda épületének szigetelési munkálatait, így azt az önkormányzat önerőből vállalta. Ennek összege másfél millió forint. Amint elkészülünk a szigeteléssel, elkezdődik az energetikai felújítás is, amelybe a nyílászárók cseréje, a fűtéstechnológia korszerűsítése, napelemek tetőre helyezése tartozik bele – tette hozzá.

Mint arról beszámoltunk, a beruházás mintegy kilencvenmillió forintba kerül, a jelenlegi munkálatok alatt az ovisokat a volt kis iskola épületében helyezik el. Az épület az önkormányzat tulajdonában van, az óvoda a simontornyai Vak Bottyán óvoda és bölcsőde tolnanémedi tagintézménye. A tervek szerint szeptembertől a gyerekek egy kívül-belül felújított, szép óvodaépületbe térhetnek vissza, hiszen áprilisban például az udvarba tizenkét vadonatúj kültéri játékot is telepítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában