parkoló

2020.06.12. 18:10

Nyolcvan új parkolóhelyet építettek

Ihárosi Ibolya

Fotó: Mártonfai Dénes

Nyolcvan férőhelyes parkolót avattak pénteken délelőtt a Tolna Megyei Balassa János Kórház parkjában. Köszöntőbeszédében dr. Németh Csaba főigazgató elmondta, valamikor strand volt a területen, amely később elveszítette a funkcióját és azt követően a terület lehangoló látványt nyújtott. Az évi 30-32 ezer fekvő- és 4-500 ezer járóbeteget fogadó intézmény régóta tapasztalható parkolási gondjainak enyhítése érdekében született a megoldás. A parkolót saját pénzügyi forrásait felhasználva alakíttatta ki az intézmény, a befolyó parkolási díjak összegét is felhasználva. Végezetül a főigazgató megköszönte a kivitelező mintegy egy éves munkáját.

Kőműves Krisztián, a KÉSZ Közúti Építő És Szolgáltató -Kft. ügyvezetője elmondta, 1100 négyzetméter az aszfaltburkolat, ebből 1000 négyzetméter maga a parkolófelület. Mindegy 1300 köbméternyi földmunkát kellett elvégezni és lebontani a régi műtárgyakat. A beruházás nettó értéke 41 millió forint.

A kórház vezetésének írásos tájékoztatójában olvasható, hogy dolgozói és lakossági igényeket meghallgatva döntöttek az új parkoló létesítéséról. Használatba vételével lehetőség nyílik arra, hogy a kórház épületeinek közvetlen közelében található, régebbi parkolóhelyek a későbbiekben elsősorban az adott osztályokra érkező betegek és hozzátartozóik kényelmét, az ellátóhelyek jobb megközelíthetőségét szolgálják. Kisebb munkák, parkosítás, a közvilágítás szerelése jelenleg még zajlanak a területen, de ezek a rendeltetésszerű és zökkenőmentes használatot nem befolyásolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában