Tamási

2020.06.04. 16:20

Würtz Ádám emléktáblájánál koszorúztak

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

A hagyománnyá vált Würtz-napokat, amelyet az iskola névadójának, a Tamásiban született Würtz Ádám háromszoros Munkácsy-díjas grafikus érdemes művésznek tiszteletére tartanak, leginkább a közös élmény, az összetartás, a vidámság jellemezte. A járványveszély miatt a jeles esemény idén online valósult meg. Würtz Ádám emléktáblájánál Gasparics László intézményvezető és a diákönkormányzat felnőtt segítője, Benkő Valéria koszorúzott, a művészre pedig a pályafutásáról készült képes összeállítással emlékeztek.

Gasparics László és Benkő Valéria (Fotó: Beküldött kép)

Az oktatási intézmény az online kulturális műsor mellett pályázatot is hirdetett a diákoknak. Az ifjak két héten át küldték a videó felvételeket: megmutathatták kreativitásukat, ügyességüket, tehetségüket. Volt, aki táncolt, mesét mondott, ugrókötelezett, bűvészkedett, saját verset szavalt, vagy hangszeren játszott. A hagyományos tanévvégi rajzkiállítást is digitális térben tették közzé, és a tanulóik rajz és technika órákon készült legszebb munkáiból állították össze. A válogatásnál a technikai megvalósítás, az egyediség mellett az érzelmek, gondolatok aktuális kifejezése is hangsúlyt kapott. A rendezvényt záró közös tánc sem maradhatott el. A diákok otthonukban videóra vették az idei évre választott koreográfiát, amelyből a nagy, közös táncprodukció a technika segítségével szintén online jött létre. Az összeállítást Würtz Ádám születésnapján, június másodikán az iskola honlapján tekinthették meg a tanulók, ezzel emlékezve névadójukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában