születésnap

2020.07.31. 15:30

Antal Ferencné Julika nénit köszöntötték

Brunner Mónika

Fotó: Molnár Gyula

Kilencvenedik életévének betöltése alkalmából köszöntötte Antal Ferencné Julika nénit paksi otthonában Szabó Péter polgármester az önkormányzat nevében.

Mint arról lapunkat a paksi polgármesteri hivatal tájékoztatta, Antal Ferencné a Nyíregyháza melletti Kemecsén látta meg a napvilágot 1930. július huszonkilencedikén, és hetven évig ott is élt.

Az iskolái után a helyi termelőszövetkezetben kezdett el dolgozni, majd hét év után az ottani szülőotthon konyháján folytatta, onnan is ment nyugdíjba 1985-ben. Erdélyi származású férjével 1950-ben kötöttek házasságot, ötvenegy évet éltek le együtt. Két lányuk és egy fiuk született, fiukat negyvenkét évesen veszítették el.

Antal Ferencné közel húsz éve özvegyült meg, egyik lánya Budapesten él, másik Pakson. Mivel Kemecsén már csak egy unokatestvére élt, így amikor férje elhunyt, a gyermekei kérésére döntést kellett hoznia arról, hogy kihez költözzön. Végül a fővárossal szemben a vidéki kisváros mellett szavazott. Egy hónap alatt megszerette Paksot, ahol a Temető utcába költözött, saját ingatlanba. Négy unokája és tíz dédunokája van. Egészsége jó, ellátja magát, szereti a ház körüli konyhakertet gondozni, de a bevásárlást már a család intézi számára.

Az önkormányzat nevében Szabó Péter köszöntötte Julika nénit születésnapján (Fotó: Molnár Gyula)

Hosszabb sétára már nem vállalkozik, jó néhány éve a városba sem mozdult ki. Szeret olvasni, tévézni, a sorozatokat kedveli. Mint azt elmondta, a hosszú élet titka a tétlenség kerülése, a dolgos, tevékeny élet és Antal Ferencné számára nagy öröm, ha a családdal, lányaival, unokáival találkozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában