szekszárdi vasárnap

2020.07.01. 18:10

Ezen a hétvégén nem lesz Szekszárdi Vasárnap

Budavári Kata

Facebook posztban köszönt el kollégái nevében is az olvasóktól Fekete László, a Szekszárdi Vasárnap eddigi főszerkesztője. Az Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) tagjaiból és a frakcióhoz kötődő emberekből álló, Bomba Gábor vezette Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság ugyanis úgy döntött hétfőn, hogy a csapat megbízását június 30-i hatállyal visszavonja.

A város ÉSZ-es többségben lévő közgyűlése a június 25-i ülésén döntött arról, hogy a Szekszárdi Vasárnap című önkormányzati hetilap kiadói jogát július 2-án visszaadja a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft.-nek. Ezt a jogot a veszélyhelyzetben Ács Rezső polgármester (Fidesz-KDNP) gyakorolta. A múlt csütörtöki közgyűlésen és az azt követő napon még arról volt szó, hogy történjen meg az átadás-átvétel, és a július 5-i lapszámot még készítse el a veszélyhelyzetben is helytálló szerkesztőség, hiszen az új gárda elsőként a július 12-i számot állítja össze. Hétfőn viszont kiderült, az sem baj, ha az olvasók ezen a hétvégén nem veszik kézbe a Szekszárdi Vasárnapot, vagyis ez a szám kimarad. A bizottság lényegében tárgyalás nélkül döntött arról, hogy a hó végével megválik a szerkesztőség munkatársaitól.

Nem lesz tehát ezen a hétvégén lap, a Szekszárdi Vasárnap Facebook oldala július 2-től már nem frissül, de Kiss Albert fotóriporter az elmúlt évek eseményeit dokumentáló képei továbbra is elérhetőek lesznek. Az időközben elkészült és a hétvégi számba szánt anyagok pedig még felkerülnek a közösségi oldalra.

Fekete László a Tolnai Népújságnak elmondta, ugyan kicsit meglepte a hétfői fordulat, ám nagy döbbenetet nem okozott ez a fejlemény, hiszen a veszélyhelyzet kihirdetése előtt egyszer már kirúgták őket. Arra a kérdésre, hogy mindenkitől megválnak-e, a most már exfőszerkesztő azt mondta, tudomása szerint a döntő többség távozik.

Az esettel kapcsolatban az Origo című internetes újság bal oldali tisztogatásról írt. Cikkükben emlékeztetnek, hogy februárban két önkormányzati cég, a Sportközpont és a Vagyonkezelő vezetőjének is megszüntette a közgyűlés a munkaviszonyát, és hogy az előterjesztést mindenféle előzmény nélkül vették napirendre, ezután pedig szabálytalanul, zárt ülésen döntöttek az ügyvezetők menesztéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában