fejlesztési elképzelések

2020.07.27. 15:30

Gyönki vállalkozásokkal erősítik a gazdaságot

Brunner Mónika

Forrás: MW-archívum

Mostanra már mindenki számára elérhető a település gazdasági programja a város honlapján, amely le is tölthető. Abban szerepel, az önkormányzat alapvető célja, hogy javítsa a polgárok életkörülményeit, életminőségét. Mindezt a város épületeinek, közterületeinek karbantartásával, szépítésével és a városi infrastruktúra fejlesztésével, a közszolgáltatások színvonalának emelésével szeretnék elérni.

Gyönk gazdasági alapját a helyi kis- és közepes vállalkozásokra támaszkodva erősítenék, a város turisztikai vonzerejét pedig a már meglévő helyi értékek nyújtotta potenciált kihasználva, a német nemzetiségi hagyományokra támaszkodva. A fejlesztési elképzeléseik között szerepel például a városközpont teljes rehabilitációja, a település csapadékvízének három ütemű fejlesztése, valamint városüzemeltetési eszközök beszerzése. Emellett a Bajcsy-Zsilinszky utcát szilárd burkolattal tervezik ellátni, szélesíteni, a központi buszpályaudvar burkolatát javítani, és termelői piacot, „vásárcsarnokot” alakítanának ki a meglévő, önkormányzati tulajdonú, úgynevezett Malom épület és udvar rehabilitációjával, felújításával Több helyszínen játszóterek kialakítását, és a meglévők felújítását tervezik, a járdákat is rendbe hoznák. A sportpályája a jelenlegi állapotában nem szolgálja a lakosság igényeit: megszüntetnék a futókör salakos burkolatát, kiépítenék a sportvilágítást, a pályán pedig egy külterületi kondiparkot.

Bővítenék a Német nemzetiségi tájházat is (Fotó: MW-archívum)

Terveik között szerepel még bogyósgyümölcs-ültetvény kialakítása, külterületi, földutak kimérése, karbantartása, szociális bérlakások lakhatóvá tétele, és mentési pont kialakítása, amely során a legfontosabb feladat a lakosság egészségügyi biztonságának megteremtése, biztosítása lenne. Szeretnének fogorvosi rendelőt létrehozni, valamint kormányablakot a Közös Önkormányzati Hivatalban. Szintén fejlesztési elképzeléseik között található a helyi szennyvíztelep rekonstrukciója és a szennyvíz-hálózatuk bővítése, hulladékudvar kialakítása, és a művelődési ház teljes felújítása. Emellett a Német nemzetiségi tájház bővítése, kerékpárút kialakítása, és alternatív hasznosítási lehetőség felkutatása az egykori mozi épületére is szerepel a gazdasági programban, amely összesen hét évet ölel fel, az idei évtől kezdődően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában