önkormányzat

2020.07.26. 13:00

Hiányolják a strandot a kisszékelyi nyaralók

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Július az egyetlen hónap az év során, amikor a kisszékelyi önkormányzat nem tart képviselő-testületi ülést, tájékoztatta lapunkat Pajor Ágnes polgármester.

– Ebben az időszakban a rendkívüli döntéseket soron kívül hozzuk meg, erre azonban jelenleg nincs szükség, a koronavírus-járványveszéllyel kapcsolatban sem – tette hozzá. A legutóbbi ülésükön már tárgyalták az elmúlt időszak eseményeit. Fertőző megbetegedés azóta sem volt, hatósági és önkéntes karanténokra azonban szükség volt. A polgármesteri hivatalban a megszokott rend szerint dolgoztak. A falugondnoki szolgálat, a szociális étkeztetéssel kapcsolatos feladatok, a házi gondozó tevékenysége nagyobb szerepet kapott. Az összes rendezvényüket lemondták, valamint, a strandot sem nyitják ki az idén, így az ottani nyárzáró rendezvény is elmarad.

– Sokan hiányolják a strandot, azok közül is, akik kempingezni, táborozni szoktak, a nyári ifjúsági táborunkba érkeznek hozzánk, vagy csak a nyaralójukba jönnek pihenni, hiszen a településen található ingatlanoknak a fele hétvégi ház. Ennek ellenére nem bántuk meg, hogy nem nyitottuk ki. Sajnos a nyitással kapcsolatos előkészületekre rövid idő maradt, a hatósági előírások a vírushelyzet miatt szigorodtak, valamint a strandnak az üzemeltetése is akkora plusz kiadással jár, hogy mindezt így együtt, az idén nem tudtuk vállalni. Csak az önkormányzat költségvetésének veszteségeit növeltük volna – ismertette.

A helyi horgásztóval kapcsolatban elmondta, arra kérték a horgászegyesületet, figyeljenek oda, ha nagyobb létszámú horgász érkezik a helyszínre, egy bizonyos szám felett korlátozzák a napijegyeladásokat, ez azonban csak kérés, határozatot nem hoztak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában