egészségügyi ellátás

2020.07.10. 16:40

Ismét változik a megyei kórház betegbeléptetési rendje

Július 13-ától újabb változások lesznek a szekszárdi kórházi betegbeléptetésében: az intézmény igyekszik komfortosabbá tenni a járóbeteg-ellátásra érkezőknek a kötelező biztonsági intézkedések elviselését, de ebben számít a lakosság folyamatos tájékozódására és együttműködésére is.

TEOL

Forrás: MW

A hazai járványhelyzet kedvező folyamatait figyelembe véve, de a betegek és az egészségügyi dolgozók biztonságának megóvását továbbra is szem előtt tartva, július 13-ától ismét változik a Tolna Megyei Balassa János Kórház betegbeléptetési rendje – tájékoztatott közleményben az intézmény.

A kórház területére belépni kívánó járóbetegek és látogatók kötelező előszűrésének fő helyszíne az elmúlt hónapokban, az Ybl Miklós utcai bejáratnál felállított szűrősátor volt. A veszélyhelyzet idejére kialakított szükségmegoldás sok kényelmetlenséget és extrém körülmények elviselését jelentette az ellátásra érkező betegeknek és a kórházi dolgozóknak egyaránt.

Az intézményvezetés igyekszik a betegek ellátóhelyekre való bejutását a kórház lehetőségeinek (érvényben lévő járványügyi előírások, szakdolgozói kapacitás, az épületkomplexum építészeti adottságai) megfelelően megkönnyíteni, ésszerűsíteni, azonban ez csak fokozatosan, a konkrét tapasztalatok alapján újratervezve lehetséges.

Július 13-ától, egy hetes türelmi idő biztosítása mellett, a következő változások lesznek a kórházba való bejutás rendjében.

Az Ybl Miklós utcai, sátras betegbeléptetési pontnál a továbbiakban kizárólag a Műtőblokkban és a H épületben található szakrendelésekre, illetve a Sürgősségi Betegellátó Osztályra (SBO) érkező járóbetegek léphetnek be. A közeljövőben a sátras betegszűrő pontot megszüntetik, helyette a Műtőblokk épületében alakítanak ki beléptetőhelyet.

A kórház más épületeiben található ellátóhelyekre érkezők a főbejárati csarnokban és a rendelőintézetben lévő beléptetési pontokon kérhetik a belépéshez előszűrésüket. (A kórházparkon kívüli épületekben található szülészeti tömb, valamint a bőrgyógyászati és foglalkozás-egészségügyi szakrendelések előszűrő beléptetőpontja továbbra is ezek épületében található.)

A rendelőintézetben továbbra is érvényben marad az időpont figyelembevételével történő betegbeléptetési rend: a beteg az előjegyzési idejét legfeljebb 10-15 perccel megelőzően léphet az épületbe. Mivel itt – az épület adottságai miatt – csak egy betegszűrő állomást tud a kórház működtetni, a sorban állás elkerülése érdekében javasolják a betegeknek, hogy vegyék igénybe a főbejárati csarnokban található betegszűrő állomások valamelyikét. Ha az ott kapott előszűrési igazolással visszamennek a rendelőintézeti bejárathoz, a továbbiakban a szűrésre való sorbanállás nélkül, de csakis az előjegyzési időpontjukat figyelembe véve tudnak bejutni a szakellátásra. Fontos, hogy a belépésnél csak aznapra dátumozott, friss előszűrési eredmény fogadható el.

Látogatási céllal a továbbiakban kizárólag a kórház főbejáratán keresztül lehet belépni, gyalogosan, a kötelező betegszűrést követően. Ennek feltételeiről a kórház honlapján olvashatnak.

A járóbeteg-szakellátásra érkezők kérdőíves szűrése

A járóbeteg ellátás megkezdésének feltétele a kérdőív, COVID-csekklista kitöltése. Amennyiben a csekklista negatív, az érintett személy a járóbeteg-ellátást igénybe veheti az előjegyzett időpontban. Amennyiben a csekklista pozitív, az érintett átirányításra kerül a fertőző ambulanciára, a műtőblokk bejáratánál lévő sátron keresztül. A COVID-gyanúsnak minősítettek orvosi vizsgálata a fertőző ambulancián történik. Ha ott a gyanú nem igazolódik be, a fertőző ambulancia visszairányítja a pácienst a járóbeteg-szakellátásra, ahol az eredeti előjegyzési időpontja volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában