sütögetés

2020.07.19. 16:00

Pezsgő élet a Holt-Duna partján versennyel, játékkal, diszkóval

A Bogyiszló Jövője Alapítvány a helyi önkormányzattal közösen szervezte meg a szombati Holt-Duna Partit, más néven Liberty partyt, immár harmadik alkalommal. Az esemény a Református templom alatti szabadidőparkban zajlott. 

Brunner Mónika

2020.07.18 Bogyiszló Bogyiszlóm a Holt-Duna partján a Bogyiszló Jövője Alapítvány és Bogyiszló község önkormányzata közös szervezésében Holt-Duna Partit szerveztek. fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A rendezvény középponti eleme a sütőverseny volt, tárcsán vagy grillen lehetett a szabadban húsételeket készíteni. Erre elsősorban az alapítvány kalandtáborán résztvevő gyerekek családjait várták, és persze más helyi érdeklődőket is. A versenyre kilenc csapat jelentkezett, köztük a Csakajava elnevezésű baráti társaság tagjai is, akik az idei megmérettetésre is nagy reménnyel készültek: az előző kettőt ugyanis ők nyerték.

– Szakács a végzettségem, de '96 óta büfézek, kocsmám van. Mindegyik versenyt komolyan vettük, így van ez a mostanival is – mondta a csapat vezetője, Valdraf József.

Bár az első versenyen mindenki azt süthetett, amit akart, a másodiknak a cukkini volt a témája, az ideinek pedig a tojás és a gomba. A Csakajava csapat például az elkészített ételeik, mint például a krémsajttal töltött, baconbe göngyölt gomba, a tojásos lecsóval töltött rostélyos mellé saját maguknak csirkeszárnyakat, combokat sütögettek, hogy a verseny ideje alatt legyen mit enniük.

Nevezési díj nem volt, és a csapatoknak maguknak kellett hozniuk az ételek alapanyagait, valamint a tárcsás, grilles sütőket is.

– Szerettük volna kicsit felpezsdíteni a településen a nyarat a Holt-Duna Partival – mondta Németh Ágnes az alapítvány egyik tagja, az esemény szervezője. A járványügyi szabályok nem befolyásolták a rendezvényt, bőven ötszáz fő alatt vagyunk. Ez egy családi-, baráti összejövetel, ezért semmilyen szigorú szabályt nem hoztunk.

Az eseményen a gyerekek pónin lovagolhattak, használhatták az ugrálóvárat. Volt arcfestés és csillámtetkó, büfé, a felnőtteknek sörivó és fröccspong verseny, ők mehettek a gamer sátorba is, ahol számítógépes játékok várták őket, este pedig diszkózhattak Pike Dj zenéjére, immár a verseny eredményének tudatában, amely a következőképpen alakult. Az első ismét a Csakajava lett, a második a Szigeti Harcosok, a harmadik pedig az SPB csapata.

A Szigeti Harcosok a szarvasételükkel vitték volna a prímet, ám a Csakajava a sokszínűségével lenyűgözte a zsűrit. A nyeremények között szerepelt sütőtárcsa, grillkészlet, sütőlap, nyársak, gázzsámoly.

A zsűri tagjai Boros István és Sass Erika, egy fővárosi ételbár tulajdonosai, Jóföldi Mária, az alapítvány alapítója, valamint díszvendégként Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában