Városvédők

2020.07.14. 14:34

Szabó Balázs szerint ezeket a csúszdameneteket a város fizeti

Tolnai Népújság

2020.07.14. Szekszárd Szekszárdon a Béla Király Téren Sajtótájékoztatót adott Szabó Balázs a szekszárdi Városvédők vezetője. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Egészen elképesztő, hogy Malomsoki Krisztián, a Szekszárdi Sportközpont ügyvezetője zárás után saját céljára használja az élményfürdőt – mondta Szabó Balázs, a Szekszárdi Városvédők elnöke. – Bástya elvtárs feltámadt – utalt a szervezet vezetője A tanú című film egy jelenetére. Hozzátette, hogy Malomsoki Krisztián, valamint a létesítmény néhány alkalmazottja a medencéket és a csúszdákat is igénybe veszi záróra után, ezt pedig egy aktivistájuk meg is örökítette. Előfordult, hogy a fürdőzés éjszaka kettőig tartott.

Szabó Balázs szerint ez főként annak fényében megengedhetetlen, hogy az ügyvezető a szekszárdiak belépti díjait drasztikusan megdrágította, ráadásul a járvány miatt megemelkedett költségekkel indokolta ezt a lépést. A csúszdahasználat pedig egészen biztosan költségekkel jár, amely ebben az esetben a várost terheli. Szabó Balázs kijelentette: felszólítja Malomsoki Krisztiánt, hogy távozzon a sportközpont éléről. De szerinte ugyanígy vennie kellene a kalapját az ÉSZ frakció képviselőinek is, akik idehozták, és megválasztották az ügyvezetőt.

– Nem látjuk az eredményeket, csupán azt, hogy az ÉSZ megakasztja a fontos projekteket, ezzel pedig kárt okoz az önkormányzatnak. Annak ellenére, hogy azt mondták a kampányban, vissza kell adni a várost a szekszárdiaknak, egyelőre nem ezt teszik. Közben pedig idegen tollakkal ékeskednek a Facebookon, hiszen olyan beruházásokat mondanak magukénak, amelyekről az önkormányzat már az előző ciklusban döntött. Ilyen például a jégcsarnok építése, amelyet ráadásul egy cég finanszíroz – fejtette ki Szabó Balázs, és ezt még azzal is megtoldotta, hogy szerinte a közgyűlés egy fős többsége érdemi munkát nem végez.

Szabó Balázs azt is mondta, hogy a városvédők egyre több emberhez elérnek, egyre több ember lát tisztán, a fürdő áremelésével foglalkozó posztjukat pedig a sajtótájékoztató időpontjában 237 ezren látták, és ezerötszázan osztották meg, valamint kétszáz új követőt hozott. Az egyesület elnöke az esti fürdőzésről készített felvételt átadta tájékoztatóján a sajtó képviselőinek, és arra kérte őket, ha tehetik, tegyék közzé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában