horgásztábor

2020.07.01. 17:30

Tanyát ütöttek a pecások, fogásban nincs hiány

Nemcsak snecit, de kárászt, sőt, egy három kilós pontyot is fogtak a horgásztáborozó gyerekek Sióagárdon. Az ifjú pecások, szokás szerint, a Sió és a Sárvíz összefolyásánál ütöttek tanyát.

Budavári Kata

20200701 Sióagárd, Sióagárdon elkezdődött a horgászverseny. A környékbeli gyerekek nagy örömmel vesznek rajta részt. Fotó:Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

„Nincs szőke herceg fehér lóval, csak szuper gyerek pecabottal”. Ez a Sióvölgye Horgász Egyesület idei táborának jelszava. Most húsz általános iskolás és egy óvodás gyerek halmozza a sikerélményt, hiszen, mint kiderült, jó néhány sneci és kárász akadt már a gyerekek horgára. Sőt, egyikük, Rónai Gáspár kedden három kilós pontyot fogott. A srác hároméves kora óta horgászik, a halfogás rejtelmeibe a nagypapája avatta be. Száron lakik, de Sióagárdon él a nagybátyja. A táborozók csapatát most először erősíti, viszont egy ideje már tagja az egyesületnek. – Most pergetünk. A műhal úgy úszik, mint egy sebesült kishal, amelyre reményeink szerint rárabol egy ragadozó uszonyos – magyarázza igen szakszerűen.

Sikora Marcell, aki mindössze kilenc esztendős, szintén a sikeres pecások közé tartozik. Kárászokat fog, amelyeket aztán paprikás lisztbe forgatva sütnek meg. Segítségére nagypapája van.

Marcihoz hasonlóan a táborozók közül nem egyet elkísér az egyik szülője vagy nagyszülője. Az egyesület vezetője, a tábor főszervezője, Ica néni, azaz Pesti Gyuláné szintén unokákkal érkezett. Ez az ötödik tábor, amelyhez már évek óta sikerül pályázati pénzt szerezni, így a napi háromszori étkezés megoldása nem jelent gondot. Elmeséli, hogy idén szándékosan a valamivel nagyobb gyerekeket igyekeztek megnyerni az egy hetes együttlétre, ugyanis kora délután, amikor amúgy is nagy a hőség elméleti oktatásban részesítik őket. Az ifjak között vannak, akik horgászvizsgájukra készülnek. A fennmaradó időben pedig igyekeznek minél több halat fogni. Míg az elmúlt években fele-fele arányban jelentkeztek lányok és fiúk, most ebben is van változás, utóbbiak javára billen a mérleg nyelve. De ez talán nem olyan fontos, hiszen ahogy indulójukban is megfogalmazták: táboroznak, vígan vannak.

Most is fontos szempont, hogy a gyerekek megtanulják értékelni a természet és közvetlen környezetük kincseit. A Sióvölgye Horgász Egyesületnek ez az ötödik tábora. Szerencsére támogatójuk mindig van, és programból sincs hiány. A gyerekek nemcsak horgászni tanulnak meg, de megismerik a halfajokat és más vízi élőlényeket. A táborozók teljes értékű tagjai a Sióvölgye Horgász Egyesületnek, többen közülük sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában