diákmunka

2020.07.09. 17:00

Várost szépíthet a diák Gyönkön

Brunner Mónika

Már csak másfél nap, és lejár a határidő: ugyanis csak július tizedike, péntek délután egy óráig fogadják azoknak a diákoknak a jelentkezését, akik szeretnének nyári munkát végezni az önkormányzatnál. Minderről Szaka Gyula polgármester tájékoztatott a város hivatalos Facebook-oldalán. Mint írta, a program célcsoportjába tizenhat és huszonöt év közötti fiatalok tartoznak, a jelentkezéskor fontos, hogy a tényleges foglalkoztatáskor már betöltsék a tizenhatodik életévüket.

Olyan nappali tagozaton tanuló diákokat várnak, akik nem rendelkeznek foglalkoztatásra irányuló vagy vállalkozási jogviszonnyal. A programban történő részvételnek előfeltétele is van: ez pedig, hogy a diákok kérjék a nyilvántartásba vételüket. Mindehhez szükséges, hogy a lakó- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán vetessék nyilvántartásba magukat. Ehhez rendelkezniük kell a személyes okmányaikkal, valamint érvényes diákigazolvánnyal, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti, visszavonásakor kiadott iskolalátogatási igazolásával.

A munkaviszony kezdete előtt el kell végezni a regisztrációt. Szaka Gyula polgármester azt is közölte, hogy az idén a város önkormányzata ad a diákoknak munkalehetőséget. A diákmunka területe a városszépítés és üzemeltetés, a szorgos tanulók augusztus első napjától kezdhetnek dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában