fejlesztés

2020.07.13. 10:30

Végéhez közeledik az útépítés Závodon

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

Befejeződött az aszfaltozás Závodon, már csak padkát építenek és az aknákat emelik fel. Illetve egy útszakasz, a Zrínyi utca felújítása van még vissza, mivel az más technikával készül, mint a többi. László Attila polgármestertől megtudtuk, útkorszerűsítésre két pályázaton nyert a falu. Az egyik egy belügyminisztériumi, amelynek révén a tárca tizenötmillió forintot biztosított a Petőfi utca kétharmadának felújítására, ehhez 2,6 millió forint önrészt tett az önkormányzat. A Magyar Falu Programban pedig százszázalékos támogatással huszonhétmillió forintból négy utcát érintő fejlesztés java zajlott már le. Az Új és a Dózsa utca teljes hosszában újul meg, valamint a Berzsenyi utca egyharmada, illetve a Zrínyi utca eleje kap szilárd burkolatot.

A most tatarozottak rossz állapotú aszfaltos, betonos utcák voltak. A polgármester elmondta, utakat, járdákat erejükhöz mérten a továbbiakban is szeretnének újjáépíteni, ám ez csak támogatásból lehetséges.

Závodnak több beadott pályázata is van, László Attila szerint a legfontosabb ezek közül a civil ház korszerűsítéséről szóló. Az épület rezsije nem kicsi, fűtésrendszere elavult, nagyon ráfér a felújítás és a szigetelés. Az igényelt harmincmillió forint azonban nem csupán erre volna elegendő, hanem egy foglalkoztatott bértámogatására is.

A faluvezető arról szintén beszélt, hogy elkészült az óvoda udvara. Az önkormányzat közel ötmillió forint értékben szerezhetett be udvari játékokat a Magyar Falu Program segítségével.

Borítóképünkön László Attila a felújított szakasznál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában