szakályi hírek

2020.07.31. 18:10

Zajlik a munka, apránként fejlődik a falu

Kisebb, de fontos munkálatok tartanak vagy készültek el Szakályban. Feuerbach Szabolcs polgármester számolt be az elmúlt hetek történéseiről.

Markovics Norbert

Elkészült a Dózsa utcában egy vízelvezető árok tizenegy méteres szakaszának felújítása – kezdte a faluvezető. Erre azért volt szükség, mert az árok partja annyira megsüllyedt az évek során, hogy már egy közeli ház biztonságát veszélyeztette. Az árkot megtisztították, és tizenegy darab kútgyűrűt helyeztek el benne, mielőtt befedték. A tervek szerint később közmunkaprogram keretében folytatódik a projekt.

Beküldött fotók

Lakossági kezdeményezésre indultak egyeztetések a több éve problémát jelentő vasút menti árok megtisztításáról, melynek eredményeképp a munkálatok kivitelezését és költségeit a MÁV Zrt. teljes egészében felvállalta.

Csütörtökön neki is láttak a munkának a vasút mellett

Megkezdődött a régóta elhanyagolt „Melegvíz gödrének” rendbetétele is. Mint azt Feuerbach Szabolcs kiemelte, a hosszú távú cél itt az, hogy a terület visszanyerje régi szépségét és vonzerejét, hogy újra egy kellemes kirándulóhellyé válhasson a környékbeliek számára.

A „Tolna109” program keretében tett látogatást a faluban Orbán Attila, a megyei közgyűlés alelnöke, és a polgármesterrel átbeszélték a település ügyeit, megoldásra váró feladatait. Ehhez kapcsolódó hír, hogy a Tolna Megyei Önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be az ürgevári út javítására, melyhez százhatvanhét millió forintot nyertek.

Szintén friss fejlemény, hogy a tankerületi központtal együttműködve felújítják az általános iskola alsó tagozatának mosdóit. Így, ha a járványhelyzet engedi, szeptemberben jobb körülmények várják majd vissza a gyerekeket.

Az utóbbi időben megszaporodott rongálási és lopási esetek miatt ezentúl két kamera felügyeli a temető biztonságát – zárta összefoglalóját Feuerbach Szabolcs.

Távozóban még megörökítettük ezt a Kapos kellős közepén hűsölő bálát (Fotó: M. N.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában