tábor

2020.08.11. 19:10

A kutya az egyik legjobb terápia

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Elkezdődött hétfőn az Esőmanók Egyesület legújabb tábora, amelyen nyolc, integrált oktatásban részesülő gyermek vesz részt, kilenc és tizennégy éves kor közöttiek. Hét felnőtt vigyáz rájuk.

Az egyesület vezetőségi tagja, Vizdár-Lőczi Gizella elmondta: hétfőn reggel a szekszárdi UFC-pályánál találkoztak, és ismerkedős-akadálypályás játékkal mutatkoztak be egymásnak. Azután kutyaterápiás foglalkozást tartottak, majd strandra is mehettek, hiszen ezek a gyerekek jellemzően bátrabbak a szegregáltaknál. Kedden Baján lesznek, szerdán Mórágyra utaznak, csütörtökön Váraljára, a pénteket pedig Domboriban tervezik tölteni. Érdekesség, hogy a nyolc gyerek közt egy lány van.

Vizdár-Lőczi Gizella első benyomása az volt, hogy az új táborozók nagyon aranyosak, jól fogadták a reggeli mozgást is. Az e heti programokat integrált oktatásban érintett autistáknak szervezte az Esőmanók, Tolna Megyei Autistákért Egyesület. Nekik kommunikációs nehézségeik adódhatnak, nehezebben ismerik fel az összefüggéseket, nem feltétlenül tudják kifejezni magukat, ami miatt düh- vagy pánikrohamot kaphatnak. Alapvetően jól beszélnek, és a bonyolultabb játékokkal is elboldogulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában