nézeteltérés

2020.08.14. 11:30

Elhatárolódtak egyik képviselőtársuktól

Az iregszemcsei képviselő-testület hat tagja név szerinti szavazással úgy döntött, elhatárolódik Farkas János képviselő egyéni cselekedeteitől, szerepléseitől, közösségi médiában közzétett nyilatkozataitól, bejegyzéseitől. Erről Tóth Szabolcs polgármester tájékoztatta lapunkat.

Brunner Mónika

Fotó: MW

Tóth Szabolcs, Iregszemcse polgármestere lapunknak elmondta, a választások óta Farkas János képviselő a testület döntéseit önhatalmúlag felülbírálja, a hátuk mögött cselekszik. A legfelháborítóbb számukra az, hogy félretájékoztatott arról, miért nem kerülhetett ebédlő az épülő iskolába.

– A legutóbbi ülésünkön, amelyen nem vett részt, határozatot hoztunk, amelyben elhatárolódtunk tőle. Nem maradhat olyan képviselő a testületben, aki a többségi döntéseink végrehajtását akadályozza, a valóságnak nem megfelelő információkat terjeszt. Felszólítottuk, hogy korrigálja hibás nyilatkozatait. A határozatot postai úton is eljuttatjuk hozzá – mondta.

Farkas János képviselő nem értette, miért nem terveztek ebédlőt az épülő iskolába. Állítása szerint egy kilométerrel arrébb van egy hetven négyzetméteres, hetven férőhelyes ebédlő, ahova a négyszáz iskolást húszszemélyes buszokkal szállítják majd.

– Ezt szerintem fizikai lehetetlenség megvalósítani optimális időn belül. Ezért volna nagy szükség az iskola építésével párhuzamosan az intézmény mellett, plusz költségek bevonásával ebédlő kialakítására. Még júliusban javasoltam, hogy írjanak alá petíciót, hogy ez megvalósuljon. Mi képviselők vagyunk, lobbiznunk kell, tenni a gyerekekért is – mondta lapunknak Farkas János.

Tóth Szabolcs polgármester úgy reagált, az uniós pályázati kiírás szerint a KLIK nem tervezhet iskolai éttermet, mert az étkeztetés biztosítása önkormányzati feladat. Az iskolára az intézményfenntartó KLIK pályázhatott csak. A régi ebédlő 650 méterre van az iskolától. A közétkeztetést is ellátó konyha jelenleg két telephelyen működik. Az önkormányzatnak pedig szándékában áll egy új, modern éttermet kialakítani az iskola mellett majd, erre keresik Süli János miniszterrel, a térség országgyűlési képviselőjével közösen a forrást.

Drága beruházás, fontos ügy

Mondhatni, az épülő Deák Ferenc Általános Iskoláról szól minden a településen, a megújuló intézménynek sok szülő és gyerek örül.

Süli János, a térség országgyűlési képviselője még júniusban hivatalos Facebook-oldalán azt írta, a beruházás értéke eléri az 1,4 milliárd forintot, és szorít Gyócsi Edit intézményvezetőnek, a beruházónak és a kivitelezőnek, hogy tartani tudják vállalásaikat.

Mint arról mi is beszámoltunk, a tervek szerint jövő év szeptemberére újul meg az épület: a meglévő tizenegy tanterem mellé még újabb ötöt és három csoportszobát is kialakítanak. Az északi bejáratot lebontják, helyére egy új, kétszintes épületszárnyat építenek, amely magában foglalja az aulát, a portát, az új vizesblokkot, a tanárit, igazgatási irodákat, teakonyhát, tantermeket, szaktanári öltözőt, lépcsőházat és gépészeti helyiséget.

A szaktantermeket, a meglévő sportpályát is felújítják, a telekhatáron belül új parkolókat is kialakítanak. Az állam közel kétszázmillió forinttal támogatja a beruházást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában