jótékonysági rendezvény

2020.08.09. 20:00

Kilenc csapat mérkőzött meg, a szülészet javára fociztak

Több mint egymillió forint gyűlt össze a megyei kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya számára vasárnap Gerjenben, ahol másodszor rendezték meg a 3000-es torna elnevezésű jótékonysági labdarúgó rendezvényt.

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Ismét megszervezték Gerjenben a 3000-es torna elnevezésű rendezvényt, amelyen ezúttal a Tolna Megyei Balassa János Kórház szülészet-nőgyógyászati osztálynak gyűjtöttek. Romhányi Károly polgármester elmondta, hogy tavaly a gyermekosztálynak segítettek, és már az akkori jótékonysági labdarúgótorna sikere után eldöntötték, hogy idén a szülészet lesz a kedvezményezett, mivel fontosnak tartják, hogy gyermekekkel kapcsolatos jó ügyeket szolgáljanak. Ezt bizonyítja, hogy rövid időn belül ez a második ilyen jellegű rendezvény a településen, egy hónapja ugyanis a leukémiával küzdő Ács Katrina gyógyulásáért játszott egy megyei csapat a Dárdai Hertha Teammel. Ahogy akkor, úgy most is Süli János miniszter volt a rendezvény fővédnöke. A megnyitón ő és Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Ezúttal a Paksi Atomerőmű-Padosz, a Paks II. Zrt., a Paksi Ipari Park Nonprofit Kft., az új blokkok építésével megbízott orosz fővállalkozó, a Tolna Megyei Önkormányzat, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a TEIT és a megyei kórház képviseltette magát a tornán. Utóbbi csapatot dr. Komáromi-Fülöp Zoltán, a szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosa vezette. Elmondta, hogy nagy megtiszteltetés és öröm számukra, hogy rájuk gondoltak a támogatással, hiszen a szülészet az a hely, ahol szinte mindenki megfordul. Hozzátette, hogy egy új, korszerű ultrahangkészülék vásárlását tervezik, a labdarúgótornán befolyt összeget is erre szánják.

Mind a pályára lépők, mind a nézők három-háromezer forinttal járultak hozzá az adománygyűjtéshez, ám voltak ennél bőkezűbb felajánlások is, végül egymillió 63 ezer forint gyűlt össze. Ami a csapatok sorrendjét illeti, a rendőrség végzett az élen, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság labdarúgói lettek a másodikok és a megyei kórház csapata a harmadik. S míg a mérkőzések zajlottak, a családokat légvárral és kézműves foglalkozásokkal várták, illetve fellépett a Duna-Rock Light és a nemrégiben Gerjenben táborozó NucKids is visszatért, hogy zenés-táncos műsort adjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában