nemzeti konzultáció

2020.08.03. 14:00

Most jelezzünk, ne utólag kritizáljunk

A nemzeti konzultációt a Tarr Kft. ügyvezető igazgatója, Tarr János, dr. Kostyálné dr. Kovács Klára háziorvos és a dombóvári polgármester, Pintér Szilárd is fontosnak tartja.

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Alapvetően is fontosnak tartom a nemzeti konzultáció intézményét, ám most, a koronavírus-járvány idején hatványozottan érvényes ez – mondta lapunknak Tarr János, a szekszárdi székhelyű Tarr Kft. ügyvezető igazgatója. – Ráadásul az ötödik kérdés, miszerint biztosítson-e a kormány ingyenes internetet a járvány idején az érintett pedagógusok és diákok számára, a netszolgáltatással is foglalkozó cégünket komoly mértékben érintheti. Nagyon bízom benne, hogy a konzultáció után leülnek majd a szakma és a kormányzat képviselői tárgyalni, egyeztetni ennek részleteiről! Úgy érzem, ezenkívül is fontos, a jövőnket érintő kérdésekben kérik ki a véleményünket, mint például a magyar tulajdonú vállalkozások támogatása, vagy éppen a vírus elleni védekezés kérdése is. A válaszok egyrészt megerősítést adhatnak, hogy időben és jól megoldották a járvány elleni védekezést az ország vezetői és a szakemberek, másrészt jelezhetik, hogy miben érdemes gondolkodni a továbbiakban, hiszen sajnos még nem szűnt meg végleg a veszély – tette hozzá Tarr János.

Dr. Kostyálné dr. Kovács Klára háziorvos úgy fogalmazott: – Sokan sokfélék vagyunk mi, emberek. Mindig és mindenütt vannak „megmondók”. A konzultáció azért fontos, mert nem a hangosak, hanem a többség véleményének összegzése alapján szükséges a magyar jövő kereteit kialakítani. Nekem fontos a békés együttélés minden szinten: a családban, a munkahelyen, a településünkön, az országban. Fontos, hogy az életünknek olyan szabályai legyenek, amelyekkel a többség azonosulni tud. Fontos annak visszaigazolása, hogy a legnagyobb érték az emberi élet, legyen az idős, krónikus beteg vagy anyaméhben fejlődő magzat élete. Én a véleményemet ezen értékrend mentén fogom megfogalmazni.

– A médiahírek kijelentésekkel tájékoztatnak bennünket a járványhelyzetről. A nemzeti konzultáció tizenhárom kérdése gondolkodásra serkent engem és mindenkit, arra, hogy együtt gondoljuk át az egészségügy, a gazdaság és a bevándorlás kérdéskörét. Ezeket összetartozó, összefüggő kérdésekként kezelhetjük csak. Arra kérem a megyei lakóit, hogy a magyar vidék képviseletében töltsék ki a kérdőívet. Itt a felelős döntés ideje. Jó lenne, ha politikától, pártoktól független eredmény születne, mellyel a többség azonosulni tud, melyet könnyen és fegyelmezetten be tudunk tartani és tartatni. Most kell szólni, nem utólag kritizálni – zárta dr. Kostyálné dr. Kovács Klára.

Dombóvár polgármestere, Pintér Szilárd azt mondta: mindenképpen azt javasolná az állampolgároknak, hogy töltsék ki, küldjék vissza a kérdőívet. Az emberek ilyetén véleménynyilvánítása által derülhet ki, hogy elvárásaik egybeesnek-e a kormány szándékaival, amely álláspontját alátámaszthatja, megerősítheti a párbeszéd. A nemzeti konzultációk a tervezett intézkedések társadalmasítását szolgálják.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában