tmszc

2020.08.05. 20:00

Széles szakmakínálattal vár a szakképzési centrum

A technikum mellett az érdeklődők a piacképes szakképző iskolai képzések közül is válogathatnak.

Foray Nándor

Forrás: Shutterstock

A Tolna Megyei Szakképzési Centrumban a képzési kínálatot mindig úgy állítják össze, hogy az igazodjon a munkaerőpiac elvárásaihoz. Az itt végzett tanulók jelentős hányada szinte azonnal el tud helyezkedni.

A technikum esetében érettségivel rendelkezőknek két év, általános iskolai végzettséggel öt év a képzési idő, míg a szakképző iskolai képzés esetében érettségivel rendelkezőknek két év, általános iskolai végzettséggel három.

A Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium (Szekszárd) technikumi képzései: gépgyártás-technológiai technikus, mechatronikai technikus, erősáramú elektrotechnikus, ipari informatikai technikus, informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikus, gépjármű-mechatronikai technikus, magasépítő technikus, fodrász, kozmetikus technikus. Szakképző iskolai képzései: gépi és CNC-forgácsoló, hegesztő, járműfényező, karosszérialakatos, kőműves, villanyszerelő.

A TM SZC Bezerédj István Technikum technikumi képzései: logisztikai technikus, vállalkozási és ügyviteli ügyintéző, kereskedő és webáruházi technikus (angol), idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus (német). A TM SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola (Szekszárd) technikumi képzései: vendégtéri szaktechnikus, turisztikai technikus, cukrász szaktechnikus, szakács szaktechnikus.

A Tolna Megyei SZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium (Dombóvár) technikumi képzései: vasútforgalmi szolgálattevő technikus, pénzügyi-számviteli ügyintéző, informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikus, kereskedő és webáruházi technikus, vasútijármű-szerelő technikus, postai üzleti ügyintéző; pedagógiai munkatárs.

A Tolna Megyei SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskola és Kollégium (Dombóvár) technikumi képzései: fodrász, sportedző-sportszervező, szociális és rehabilitációs szakgondozó, erősáramú elektrotechnikus, gépésztechnikus. Szakképző iskolai képzései: asztalos, hegesztő, épület- és szerkezetlakatos, villanyszerelő, ipari gépész, szerszám- és készülékgyártó, cukrász, szakács, pincér – vendégtéri szakember.

A Tolna Megyei SZC I. István Szakképző Iskola (Paks) technikumi képzése: magasépítő technikus. Szakképző iskolai képzései: ács, épület- és szerkezetlakatos, festő, mázoló, tapétázó, gépi és CNC-forgácsoló, hegesztő, kőműves, szárazépítő, szociális gondozó és ápoló.

A Tolna Megyei SZC Perczel Mór Technikum és Kollégium (Bonyhád) technikumi képzései: pénzügyi-számviteli ügyintéző, informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikus, infokommunikációs hálózatépítő és -üzemeltető technikus, épületgépész technikus. Szakképző iskolai képzései: szerkezetépítő és -szerelő, központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő, asztalos, kárpitos.

A Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium (Tamási) technikumi képzései: elektronikai technikus, kereskedő és webáruházi technikus, vendégtéri szaktechnikus. Szakképző iskolai képzései: festő, mázoló, tapétázó, hegesztő, kőműves, panziós-fogadós, szakács.

A Tolna Megyei SZC Magyar László Szakképző Iskola (Dunaföldvár) szakképző iskolai képzései: cukrász, épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, kereskedelmi értékesítő.

Felsőoktatás helyett

Az érettségi bizonyítvány megszerzése után sokaknak nem adatik meg a lehetőség arra, hogy főiskolán, egyetemen tanuljanak tovább, többen pedig eleve nem is jelentkeznek felsőoktatási intézményekbe. A technikumi képzéssel a Tolna Megyei Szakképzési Centrumban nekik teremtik meg annak lehetőségét, hogy ingyen tanuljanak egy jó, piacképes szakmát, amellyel nagy eséllyel rövid időn belül el tudnak majd helyezkedni az elsődleges munkaerőpiac világában. E képzésekre augusztus 24-éig kell jelentkezni személyesen az intézményben vagy online.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában