fejlesztés

2020.09.25. 17:06

A jövőbe fektettek be a teveli műfüves focipálya építésével

Negyvenmillió forintból épült meg a teveli műfüves futballpálya, amelynek pénteki avatóján beszédet mondott Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, korábbi sportigazgató is.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Akár a jövő új magyar tehetségeit is „kinevelheti” a teveli műfüves futballpálya. Erről beszélt Nyilasi Tibor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökségi tagja a völgységi településen.

„Korábban, úgy öt éve egy kedves meghívásnak eleget téve már jártam itt a faluban, így nagy örömmel fogadtam a hírt, amikor kiderült, hogy hamarosan műfüves futballpályán kergethetik majd a labdát a jövő tehetségei – mondta Nyilasi Tibor. – Most pedig itt vagyok, és elégedetten nyugtázhatom, hogy mennyire boldogok attól, hogy ilyen körülmények között sportolhatnak. Nekik szeretnék elsődlegesen üzenni, mégpedig azt, hogy legyenek bátrak, legyenek szorgalmasak, legyenek kitartóak. Nagyon örülnék, ha a vidéki futball feltámadna, és újabb és újabb tehetségeket adna a magyar válogatottnak. Itt Tevelen, most minden adott ehhez” – fogalmazott Nyilasi, példaként említve Dzsudzsák Balázst, aki egy Teveltől nem sokkal nagyobb nyírségi faluból, Nyírlugosból indult „világhódító” útjára.

Fazekas Attila polgármester nyitó beszédében elmondta, a futballpályát az MLSZ támogatásával, bruttó negyvenmillió forintból építették. A 22 méteres pályát világítással is ellátták, így sötétedés után is használni tudják.

„Egy kistelepülés számára egy ilyen pálya méltó körülményeket biztosíthat a minőségi utánpótlásképzéshez – fogalmazott a faluvezető. – Száz igazolt futballista játszik a Tevel Medosz SE-ben, akik nemcsak helyben élnek, hanem a környékbeli falvakban is, így ez a pálya az egész térség számára biztosítja a sportolási lehetőséget, a rendszeres testmozgást” – tette hozzá.

Fazekas Attila megköszönte a vállalkozók hozzájárulását is, akik az elmúlt években több mint százmillió forinttal támogatták a helyi sportegyesületet – elősegítve más megvalósult fejlesztéseket is.

„Egy hete még utat adtunk át, most pedig műfüves futballpályát avatunk – kezdte beszédét Potápi Árpád János. – Államtitkárként, de különösen a térség országgyűlési képviselőjeként nagyon örülök ennek. Azt gondolom, hogy méltán lehetünk büszkék erre az újabb fejlesztésre, amely éppen az összetartozás évében valósult meg, mert mint tudjuk, a sport az egyik legnagyobb összetartó erő” – fogalmazott a politikus.

Hozzátette, az elmúlt években Bonyhádon, Gyulajon, Kaposszekcsőn, Döbröközben, Mórágyon, Dombóváron adtak át műfüves futballpályákat, s Tevel tökéletesen illeszkedik ebbe a sorba.

„Most már csak az kell, hogy úgy eddzenek, úgy focizzanak, hogy dicsőséget szerezzenek településüknek és egyúttal a hazájuknak is” – zárta Potápi Árpád János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában