Egy osztály egész nap egy tanteremben tanul

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

A Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola és Gimnázium Gyönki Tagiskolája tájékoztatott a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szeptember elsejétől alkalmazandó intézkedési tervéről még a miniszterelnöki bejelentés előtt az intézmény Facebook-oldalán.

A szülők gyermeküket az iskola bejáratáig kísérhetik, tanítás után az udvaron várhatják meg őket. A tanulókkal az első osztályfőnöki órán ismertetik, milyen tünetekről ismerhető fel a koronavírus-fertőzés, a szabályos kézmosásról is tájékoztatót tartanak. Minden tanteremben kézfertőtlenítő található, a tanulók a tanóra elején pedagógus irányításával fertőtlenítik a kezüket. Az iskolát rendszeresen fertőtlenítik, a tanítást megszervezték: egy osztály egész nap ugyanabban a tanteremben tartózkodik. Szaktantermi foglalkozás, például informatika, kémia, fizika, ének tantárgyaknál, és csoportbontáskor, például a német, a matematika, a magyar nyelv esetén azonban ezt nem tudják megvalósítani. Így amennyiben egy osztály vagy csoport másik terembe megy a következő foglalkozásra, a terem elhagyása előtt és az óra után, a diákok tanári felügyelettel fertőtlenítik a kezeiket. Kiemelten figyelnek a szellőztetésre az osztálytermekben: ezt a hetes köteles megtenni, a közösségi helyiségekben a takarítók, a felügyeletet ellátó pedagógusok. Jó idő esetén a diákok az osztálytermükön kívül az udvaron tölthetik a szünetet, ahol pedagógus is ügyel a távolságtartásra.

A szabályok megtartása mellett az intézmény vezetője speciális utasításokat is hozhat. Mindenesetre a szülő, amennyiben gyermekénél tünetet észlel, arról köteles az iskolát értesíteni. Az iskola épületeit, rendezvényeit, foglalkozásait kizárólag egészséges, a megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatják. Az intézménybe érkezéskor minden belépőt is kézfertőtlenítésre kérnek. A megfelelő fizikai távolságtartás betartása rendkívül fontos, másfél méteres távolságot kell tartani, amit jól látható jelzéssel biztosítanak. A hivatali ügyintézés miatt érkezőknek a bejáratnál, belépéskor kérdőív kitöltésével nyilatkozniuk kell a vírusmentességről, az épületben kötelező számukra a maszk viselése.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában