Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálat

2020.09.03. 12:43

Feloldották a karantént, minden teszt negatív lett

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Gyönk önkormányzata közzétette a helyi Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálat intézményvezetőjének, Bíró Kornéliának a közleményét. Eszerint intézményük „D” épületében egy elhunyt betegüket a halála előtt fellépő láz miatt Covid-gyanúsnak minősítette a megyei tiszti főorvos. A közleményben szerepel, hogy az elhunyttal kapcsolatban álló dolgozókat és szobatársakat a tiszti főorvos hatósági megfigyelésre karanténba helyezték.

Mind a dolgozók, mind az ellátottak tesztjei, fejenként három-három darab, negatív lett, így a karantént feloldották. Bíró Kornélia intézményvezető úgy fogalmazott, hogy szeretné megnyugtatni a lakosságot, hogy az intézményükben továbbra is mindent megtesznek a koronavírus elleni védekezés érdekében.

De ehhez, mint írta, szükség van a látogatók fegyelmezett magatartására is, gondolva itt a maszk használatára és a belépéskori kézfertőtlenítésre.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában