Hárommilliót tettek félre védekezésre Bátaszéken

Mauthner Ilona

20191022 Bátaszék Bátaszéken megtartották az ünnepélyes testületi ülést. Újra Bozsolik Róbert lett a polgármester a városban. A képen: Bozsolik Róbert Bátaszék polgármestere középen Fotós: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Az önkormányzati képviselők Bátaszéken rendkívüli testületi ülésen döntöttek kedden arról, hogy idén is csatlakozik a város a Bursa-Hungarica Ösztöndíjpályázathoz. A képviselők egyhangúan felhatalmazták a szociális bizottságot arra, hogy írja ki a pályázatot, az önkormányzat pedig 1,6 millió forintot biztosít az ösztöndíjpályázat 2021. évi fordulójához, melyre közép- és felsőfokú intézménybe járó diákok pályázhatnak.

Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, a koronavírus okozta járványügyi készültség várható második ütemű fokozódásának helyi kezelésére kidolgoztak egy intézkedést, amit a képviselők jóváhagytak.

Az intézmények saját protokollt dolgoznak ki a járványügyi helyzetre, ami érinti az épületbe való belépéstől kezdve a védekezést, védőeszközök, tisztítószerek használatát is. A járványügyi költségekre újabb hárommillió forintot biztosít a város, amit ha szükséges tovább tud majd növelni.

Borítóképünk archív felvétel, a képviselő-testület alakuló ülésén készült tavaly októberben, középen dr. Bozsolik Róbert polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában