elismerések

2020.09.24. 17:30

Kisdiák képviselők vették át a vándorserlegeket

Gyurkovics János alpolgármester köszöntötte az Autómentes nap rendezvényeként megtartott kerékpáros verseny díjazottjait. A PTE gyakorló iskolájának 1. a és 3. a osztályos diákjai érdemeltek serleget és oklevelet.

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Múlt szombaton tartották meg Az autómentes napi bringatúrát, amelyen a legtekerősebb iskolai osztályt keresték. A versengésben számított, hogy egy-egy osztály hány tanulóval nevez, és a gyerekeket kísérő szülők, testvérek létszámát is jegyezték. Az eseményt a szekszárdi önkormányzat, a Zöldtárs Alapítvány és a Szekszárdi Klímakör szervezte.

– Az idei évben nagyon sokan voltunk, száznyolcvanheten bicikliztünk együtt. Nem volt egyszerű megállapítani, hogy melyik a legtekerősebb osztály. A 3. a-ból kicsivel többen jöttek, a szüleikkel együtt hatvanan, de a nyomukban haladt az 1. a osztály is, akik összesen ötvenheten vettek részt a bringanapon – kezdte Baka György, az alapítvány elnöke a Garay téren felsorakozó két győztes osztálynak.

– Olyan kicsi volt a különbség, hogy a pedagógusokkal együtt végül kompromisszumot kötöttünk, és holtversenyt hirdetünk. A 3. a osztály már a harmadik évben végez az élvonalban, ezért az idén végérvényesen megkapják a Vándorserleget, amely így nem vándorol tovább. Az 1. a osztály pedig első alkalommal kapja az Induló serleget, amely egy évig lesz náluk, és ha három éven keresztül nyernek, náluk is ott maradhat – árulta el végül az eredményt.

Mindkét osztályból két kisdiák képviselő indult átvenni Gyurkovics János alpolgármestertől a serleget és az oklevelet. Először a 3. a osztályból Balogh Zsófia és Molnos Csaba tanulók, az 1. a osztályból pedig Balogh Anna és Muhari Imre.

A gyerekek szívesen nyilatkoztak lapunknak, elmondták, mindenki várta ezt a napot, jó volt közösen biciklizni, és nagyon örülnek a díjaknak. Mindkét osztály a saját termeiben teszi ki a serlegeket és az okleveleket, mondták tanítóik, az 1. a osztályfőnöke Bánságiné Aradi Gyöngyi és a 3. a osztályfőnöke Aczél Ildikó.

Ismét egy jól sikerült rendezvény

Szekszárdon a tizedik alkalommal rendezték meg a Családi Autómentes Napot, ezzel a szervezők az Európai Mobilitási Héthez is csatlakoztak. Az eseményen a megyeszékhely több iskolájából vettek részt diákok, akik tanáraikkal, családtagjaikkal együtt érkeztek, majd kerekeztek a meghatározott útvonalon. A Garay térről egy öt és egy tíz kilométeres távon lehetett elindulni a Csatári körforgalom felé, majd vissza a Prométheusz parkba. Az útvonalat rendőrök biztosították, a rendezvény balesetmentesen zajlott. A szervezők nem titkolt célja, hogy felhívják a figyelmet, nem csak autóval, de biciklivel is lehet közlekedni. A megyeszékhelyen kis távolságokban ideális a kerékpár használata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában