fejlesztés

2020.09.10. 16:20

Öröm lesz majd itt játszani

Szeri Árpád

2020.08.24 Cikó Cikón meg fog újulni az ovi udvara. Cikó polgármester asszonya Molnár Józsfné Zsuzsanna (feketében) beszélget az ovoda vezetővel. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Közel ötmillió forintot nyert a Magyar Falu Programnak köszönhetően Cikó önkormányzata. A pályázati pénz kifejezetten az óvoda udvarának fejlesztését szolgálja, ám az eredmény magának a létesítménynek az összképét is szépíti.

– A tervezet keretében felújítjuk az intézmény jelenleg meglehetősen rossz állapotú belső udvarát – adott tájékoztatást Molnár Józsefné, a település polgármestere. – Ennek a területnek egyrészt töredezett a betonburkolata, másrészt az esése is jelentős, ez pedig eleve hátrányosan befolyásolja a használhatóságot.

A meglévő, tönkrement betonburkolatot felbontjuk – folytatta Molnár Józsefné –, eltávolítjuk, és a helyébe térkő burkolatot fektetünk. Megépítünk egy támfalat is, több mint négy és fél méter hosszúságban. Az udvar egy részén kialakított, gumiburkolattal rendelkező játszóteret máshova helyezzük.

– A jövő év tavaszán indítható beruházással az a célunk, hogy az óvodás gyermekeknek is biztosítsuk a kor követelményeinek megfelelő feltételeket.

Borítóképünkön: Horváth Renáta (balra) óvodavezető és Molnár Józsefné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában