felújítás

2020.09.14. 20:00

Utat avattak a megye három településén

Pályázatok révén újíttatott fel útszakaszokat Harc, Kölesd és Grábóc önkormányzata, amelyek hivatalos átadására hétfőn került sor Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár jelenlétében.

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Harcon a Kossuth Lajos utca alsó szakaszán, a Siófoki utca felső részén és a Diós utcában zárult le a munka idén nyáron. Célul azt tűzték ki, hogy az úthálózat felújításával jobb közlekedési lehetőséget biztosítsanak a már itt élőknek és a betelepülő fiataloknak egyaránt. Harc polgármestere, Tóth Gábor azt mondta: a Kossuth utcában négyszáz méternyi útburkolatot állítottak helyre. A Siófoki utcában kétszázötven méter makadámút, a Diós utcában, a temető felé ötven méter makadámút épült a Magyar Falu Program segítségével. A 2019-ben nyertes pályázat huszonnyolc millió forintot hozott a falunak.

Kölesden 436 folyóméter a felújított szakasz a Zsámbék utca 35. és 51. száma között. Ez a nyár elején készült el. Kölesd polgármestere, Greifenstein József elmondta: a felújítást az indokolta, hogy ez volt a község legrosszabb állapotban lévő utcája, ami azért is gondot jelentett, mert mindkét oldalán lakóházak vannak. A felújítást még az előző polgármester, Berényi István kezdeményezte, így Greifenstein Józsefre a végrehajtó szerep hárult. A kivitelező kft. teljes kátyúzást vállalt, és kétszer öt centiméter vastag új aszfaltréteget terített le. Az útfelújításra tizenöt millió forintot nyertek a Belügyminisztérium pályázatán. Az utca alsó szakasza még rendbetételre vár, ahhoz is pályázati forrást remélnek.

Grábócon 238 méter hosszú, 320-340 centiméter széles friss utat adtak át ünnepélyesen, a Polgármesteri Hivatal előtti területen. Ennek műszaki átadása a múlt héten történt. Grábóc polgármestere, Vincze Kálmán azt mondta: az útszakasz tönkrement, egy részen meg is süllyedt, ami az autók biztonságos közlekedésére is veszélyt jelentett. Az önkormányzat idén pályázott; a siker a Magyar Falu Programnak és Potápi Árpád János államtitkárnak köszönhető Vincze Kálmán szerint. A támogatás tizenkétmillió forintot tett ki. A polgármester az új utat első osztályúnak nevezte, nagyon elégedett vele. Az építések kivitelezője mindhárom projekt esetében a KÉSZ Kft. volt, melynek ügyvezetője, Kőműves Krisztián mindhárom helyszínen részt vett az átadáson.

Borítóképen: Kőműves Krisztián, a KÉSZ Kft. ügyvezetője (balról), Vincze Kálmán grábóci polgármester és Potápi Árpád János államtitkár a hétfői átadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában